22 februarie 2013

.....pana de pescarus



...hai sa ne plimbam putin ! ..ai spus asta pe un ton soptit  ..m-am gindit ca mi se pare doar ..dar nu . ai inceput sa te imbraci privind in gol .
 niciodata nu am inteles mecanica starilor tale ..dinamica lor .! de la cea mai exaltata bucurie de viata anuntata cu tipete si chiote pina la inclestarea ,incordarea si punctul culminant ...privitul in gol .! ei bine nu am sa inteleg cred , niciodata .
..am plecat in liniste pregatiti de furtuna ce sta sa izbucneasca ..valuri din ce in ce mai mari ,nori negri si amenintatori ,vinticelul transformat in rafale din ce in ce mai puternice ..anuntau furtuna ..! ce bizar .! 
 furtuna in jurul nostru si furtuna si in ochii tai ..! cind verde inchis ,cind albastrii ..dar acum gri, intunecati de furtuna din tine si de furtuna din jurul nostru .
 brusc a inceput sa ploua  ,cu stropi mari si grei. nu mai vedeam prin ploaie ,totul devenise ciudat parca din alta lume ..


o perdea de apa in jurul nostru ...la doi pasi de noi valurile marii negre  muscau cu furie din mal ..in stinga malul inalt parea ca se prabuseste peste noi .
 nu ai scos un cuvint ..m-ai luat de mina si te-ai lipit de mine ..sa te apar de ploaie ..cred .
 simteam strinsoarea degetelor tale fierbinti si te simteam , cuibarita in mine 
- prostule ..! mi-ai zis , cu apa siroind pe fata ...
- esti un prost .!  nu vezi k nu ne sperie nimic ,nici vintul ,nici furtuna ,nici valurile .nici fulgerele  si nici macar tunetele care bubuie deasupra noastra ca o osinda ?!   .nu vezi ..? nu simti cit de puternici suntem..?!
am ramas mut ...! vorbele tale tisnisera ca un fulger naprasnic si nu mai auzeam nimic din zbuciumul furtunos din jurul meu .
-  noi doi suntem puternici impreuna si nu ne sperie nimic .....! imi tunau in urechi cuvintele tale 
..................................................................................................................................
 ne-am intors tirziu in noaptre ..eram uzi pina la piele si o veselie nefireasca era stapina pe noi ,am facut dus si beam absolut direct din sticla 

 ai vazut pana din mina mea si ai zimbit ..
- sa ma mingii cu ea pe fund ! ..pe sini..sa ma dezmierzi si sa ma pictezi in culorile furtunii.
 - dar mai ales sa nu uiti furtuna asta 
..................................................................................................................................  pana de pescarus gasita atunci pe pietre o am si acum ...am luat si pietrele si pana ...le-am spalat ,le-am uscat .
 din cind in cind le privesc si vorbesc cu ele ..
imi aduc aminte de vorbele tale spuse intr-o furtuna  grozava .

...delta dunarii cind arde



 ..de cele mai  mai multe ori presa da alarma ..!
- arde delta dunarii...!
   ..pe urma in ordinea actiunilor prost facute  sar cu gura ..politia,garda de mediu,ministerul mediului  ....ministru'  insusi mina 'n lupta ....... pompierii neamului .!
 evident fara sa stie ca metoda traditionala de lupta impotriva imbatrinirii stufului este focul...si a deteriorarii peste masura a solului ..(.cenusa schimba Ph -ul )
  ceea ce este de sute de ani o metoda traditionala de modelare a naturii brusc devine ...o metoda criminala de distrugere a naturii...! vai mama lor de specialisti
 pentru fotograful din mine nu exista spectacol mai halucinant decit dogoarea focului de stuf ..pe gheata ...fumului gros care face noapte din ziua intr-o clipa ..iar intr-o zi de iarna gerosa ...fara vint ..spectacolul oferit ..te incremeneste ,privesti focul inalt de citiva metri si uiti pina si sa expui citeva cadre .!