16 ianuarie 2011

despre ...cosmar cu frig si intuneric


..soarele a murit intr-o zi de duminica ..luni nu a mai rasarit decit o palida lumina ..o mica parte din stralucirea de alt'data ...s-a facut foarte frig si a trebuit sa alegem intre caldura si lumina ...niciodata amindoua ..! marti deja era intuneric si frig ...!cind spun intuneric ..spun intuneric..fara stele ,fara luna ...fara nimic..si frig ..oh ce frig ...! desigur lumina artificiala este altceva dar vinturile sufla cu putere tot timpul ...era sa scriu ..zi si noapte ...! nu ...nu mai scriu niciodata zi si noapte ...! nici apus ...nici rasarit ...! nici macar e o zi moharita ...cu cer acoperit ! dar cel mai rau este ca nu mai pot fotografia ...peisaje ..! acum se gasesc softuri cu care pot compune peisaje ..dar nu mai este acelasi lucru ..! cindva mergeam prin dobrogea si fotografiam spatiile imense in lumina serii sau a diminetzii...! acum toate sunt ....amintiri..!..amintiri sunt si cimpiile nesfirsite de rapita ,de stuf si cer albastru ...iar macii rosii in  griul pirguit ...oh buzele tale singerinde ...sunt toate amintiri..!

despre reteta linistii

..la marginea iernii ,     ...in delta dunarii  intr-o zi de ianuarie mult stuf ceatza cit sa cuprinda ......se adauga putina gheata la mal ...si se lasa  la minus 4 grade celsius sa se aseze bine ....!

 una din cele doua portzii de liniste astfel obtinute se consuma acolo .. ..a doua portie cind ajungi acasa se poate pune pe blog sau la congelator pentru aducere aminte ...!