2 octombrie 2011

duminica ...the day after ..

despre ei ...

...ei da ..! ei vin din tenebrele istoriei ..iar natia nerecunoscatoare ii mai impusca din cind in cind ,citeodata le mai darima statuile si de cele mai multe ori ii arunca la lada de gunoi a istoriei .. !
lungul sir de domnitori  numiti de FMI ..pardon de Inalta Poarta …Politburo …ne arata ca un cur paros acoperit de tzucaturi zgomotoase face mai mult decit contul burdusit din banca ..
 asa a fost mereu de la traianus imperator pina la jimie franks … !..toata societatea romineasca de azi este asa …de la disparutele modele ,morala maxima sau minima si de fapt nu mai stiu cita morala aveau inainte ca acum nu mai au deloc … ! deh .. ! ce vremuri . ei erau cei  care dadeau pe goarna la matusa secu …aici intra absolut toti …. de la motanul vegetal pina la liiceanul cioroit ..de la repetentii natiei ajunsi premieri ..pina la marinelul goe … ! toti o apa s’un pamint .. ! imbecilii care ne conduc dintotdeauna au reusit performanta sa ne stearga de tot mintile  cite mai aveam si in plus de asta : istoria ,geografia,literatura..apa calda , identitatea si actele de stare civila .. ! mereu au sters istoria …lasind sa se creada ca ei sunt alfa si omega ..inceputul si sfirsitul….. ! de ce credeti ca marinelul goe ataca casa regala … ? la misto.. ? pe dreaqu ..
..pai si ce facem daca nu mai  avem modele … ? nu mai avem nici in politica ..nici in viata …si nicaieri .. ! dar in fotografie avem… ?
nu .. ! nu avem .. ! toate manifestarile fotografice de la expozitii pina la show-rile  de autor sunt dovedite sau nu …stiute sau nu ..o rasplata a unei tzucaturi la dos … ! ( sa vezi cum sare  boboru’ fotograf in sus … !   ) citesc cu stupoare ce greu a fost sa mearga la NY sa isi urmeze visul …( cu bilete de avion si vaucher de la sponsor …)  sau sa mearga in /la razboi  acoperit de sponsorizari…. ! sau sa acopere cu ..osana ..osana ..osanale marele blond  pentru un obiectiv de lux cu care ..evident surprinde numai ..capo d’opere.. ! exemplele pot continua la infinit ..si ma refer si la nenumaratele scoli,facultati de specialitate care an de an maresc productia de ,masteri,doctori si dumnezei pe pamint in fotografie la hectar … !
…mama masii de treaba … ! ..nimeni nu spune nimic   de exemplu despre   fotografia care a intrat in ceata primordiala …in marea supa in care nimeni nu convinge pe nimeni si nimic remarcabil nu mai poate apare la orizont. ! nicaieri nimic original sau macar bine incadrat ,bine expus ,corect etalonat,bine marit  si vernisat
..realitatea trista este ca marea majoritate a fotografilor  romini sunt saraci,saraciti  si isi duc zilelele ..trist , cenusiu si din nefericire sunt lipsiti pina si de …boema anilor de fronda ..atitia citi au fost .. ! ce este de facut  inafara de constatarile  mai mult sau mai putin critice … ? ah .. ! de ce spun asta  cu saracia .. ? simplu .. ! oricum cine merge la intilnirile publice ale fotografilor sau la workshopuri ,expozitii ,aniversari… vede k marea majoritatea fotografilor sunt imbracati saracacios ..sau genul non conformist care ascunde saracia ….in saracie .. ! nu am vazut pe nimeni imbracat asa cum ar fi cerut nivelul manifestarii dupa reguli acceptate de bunul  simt(..ma rog….) la o aniversare cu staif si pretentii. !
…toata lumea se poarta de parca ar fi incarnarea succesurilor pe pamint in fotografie ,rid fortat…zgomotos ..sa atraga atentia asupra cercelului din buric,ureche ,buza sau labie …vor sa se vada tatuajul dintre sprincene  si aparatul
..s-a umplut blogosfera de hartisti cu imagini neclare si trairi alb/negru spre subeexpunere existentiala ,de traitori ai neimplinirilor  sociale si de indurerati care se cred importanti ca au trafic de 1000 /zi …/ora…sau viata .. ! ce folos daca au trafic mare pe net si ei nu se spala cu apa si sapun …ma rog nu se spala .. cu nimic.. !
.....oricum nici macar unul nu isi plateste facturile din fotografie…sau macar aproape …se ascund de neveste si copii sa isi mai cumpere un filtru sau un aparat cind si cind … ! ilegalisti deh … ! si cind ii auzi ca au vindut de 5 $ pe luna …zici k au cistigat la loto sau a murit bunica din amerika … ! ce viatza ….
..probabil ca nu ar trebui sa imi exprim nemultumirea  ci mai degraba sa fiu fericit k toate’s la locul lor in tara mea ,ca infinitul este’n noi si ca seceta nu ne-a omorit inca … !
..ah si inca ceva ….votati viitorul verde inecat in seceta portocalie .


despre mine si noi  ...voi scrie altadata...!