23 iunie 2014

putina istorie

edward weston  
 Edward Henry Weston ( 24mar 1886 – 1 ian1958 ) a fost unul din cei mai influenti fotografi americani ..inventivitatea si forta lui creatoare influentind si inspirind  generatii intregi de fotografi 
 In 1937 primeste Guggenheim Fellowship  devenind  fotograf american care primeste aceasta onoare . A abordat  cu aceasi pasiune si portretul si peisajul,nudul ,abstractul,reportajul  fiind deschizator de drumuri in multe domenii ale fotografiei

iata aici o imagine pe care nu ezit sa o prezint tocmai datorita firescului ei modern si actual .
 dar cine sunt cei doi ...?



Nancy Newhall, născută  Wynne ( 09 mai 1908, Lynn, Massachusetts, SUA, a murit 07 iulie 1974, ),  critic american de  fotografie   și editor  care  a contribuit hotaritor  la dezvoltarea  cartii de fotografie ca  formă de artă.

 Nancy Newhall  a fost  membru al Ligii Studenților de Arta din New York. Cariera ei a început atunci când, în 1943, a devenit curator interimar al departamentului de fotografie la Muzeul de Artă Modernă, New York City, înlocuindu-l  pe soțul ei, Beaumont Newhall, istoricul și fondatorul departamentului de fotografie   de la MoMA  ,cit  timp  el a fost în serviciul militar.
Printre cele 22 de cărți scrise si ilustrate    Nancy Newhall a  publicat  New England (1950), cu fotografii de Paul Strand, precum si  biografia Ansel Adams (1963). Colaborarea îndelungată cu Adams a a avut drept rezultat  un reper clasic de conservatorism in fotografia americana Acesta este Pamantul american, publicat de către Sierra Club în 1961 în formatul "supradimensionat". Acesta a fost un document esențial în domeniul de media, și este considerata munca ei cea mai importanta.

florile de mac sau sarutarile uitate .


...cind le-ai sarutat ultima oara..?  sau cind ai privit cimpia plina de maci p'enserat cind sta sa ploua ..?
 vezi..k nu stii jocul..?

....luni dimineata



...sa nu privesti inapoi cu minie