15 septembrie 2015

..miel umplut


...am auzit vorbindu-se de multe ori  de Miel umplut dar nu am mincat niciodata .
prin bunavonta prietenulei meu Cornel am savurat   ce zic eu..? am devorat cu placerea unui gurmand acest preparat de exceptie .in imaginea de sus vedeti mielul umplut asa cum a fost el pus pe masa   rumen..aromitor si cu un miros ademenitor ..


miel umplut ..? cu ce ..? 

uite  reteta de miel umplut
Ingrediente:
1 miel de 17 kg
1 kg carne de miel, tocata ( maruntaie de miel tocate )
1 kg orez
250 g seminţe de pin tocate
250 g migdale tocate 
150 g stafide inmuiate
250 g făină
500 g unt
sare, piper
Preparare:
Se amestecă migdale şi seminţele de pin, se prăjesc, apoi se adaugă peste carnea tocată, prăjită. Amestecul se combină cu orez, apă  se condimentează cu sare şi piper după gust, se adauga stafidele   se acoperă şi se fierbe la foc mic, amestecând mereu până ce orezul absoarbe apa.
Mielul întreg, curăţat şi desfăcut, se freacă pe toate părţile cu sare şi piper, se umple cu compoziţi descrisă mai sus, răcită, i se coase deschizătura şi i se leagă picioarele.
Se pune în oală mare cu apă clocotită şi se fierbe 5 ore la foc mediu. Când se înmoaie, se unge cu unt din abundenţă, se dă la cuptor şi se coace până se rumeneşte.
Din lichidul acumulat în tavă, apă şi puţină făină se face un sos. Acesta se fierbe, se condimentează şi se serveşte alături de mielul garnisit cu pătrunjel şi legume.



..dupa ce se desface sfoara cu care a fost cusut mielul..se portioneaza carnea cu umplutura la care eu am adaugat ardei iute taiat subtire conservat in otet de mere 



..asta a ramas dupa o masa absolut   ... delicioasa