14 octombrie 2011

vineri seara sau .....toanele toamnei



..ascult la meteo previziuni ca duminica noapte ...ninge ..! toamna asta a durat o singura zi ...! toane de toamna ...! asa faci si tu ..ma ameninti ca pleci ..ca nu  itzi place nimic aici ...! asa faci ..! fugi de tine ...de mine ...de toamna ..si de toate ..! deh..! toane de toamna ....!
..astept sa fac citeva imagini de vara toamna iarna ...cu frunze verzi si ocru ...inghetate pe ramurele

vineri ...despre joi si valeria

....veneam ieri spre bucuresti    si obositi pe drumurile patriei ne tot rugam impreuna cu stefan sa gasim un loc de parcare si sa cumparam mere ...ionatane de munte daca se poate ...!...ne era foame ,sete...drumul prost si toamna prea frumoasa ......
..intr-o curba ,sub un nuc am vazut o batrinica care vindea mere cu gramajoara ...un leu o gramajoara de 5 mere ...rosii si tari ..lucioase de atit lustruit si citeva ciupite de pasari ...de cazaturi si mai stiu eu de cite altele ..    




.....    aici .! opreste aici ...! evident erau mere ionatan bio....! cine sa le stropeasca impotriva daunatorilor in virf de munte ...!?? si mai ales cu ce bani./ 
  ei bine merele erau tari ca piatra ...si aveau un gust ..cum sa spun..? se deschidea raiul si gustai din marul evei ...! asa erau merele intinse pe o hirtie alba ...! 
nu am de lucru si o intreb pe femeia mititica ...cum te cheama ..?
- ma cheama Valeria ..! . 
-ce ochi frumosi ai Valeria ..! ai fost cuminte in tinerete..? 
- ..ah ! zice ..nu am prea fost cuminte .. ! am cam iubit ...! 
..am ramas mut pentru o clipa ..! femeia maruntica din fata mea ..plina de energie se agita sa impacheteze merele vorbea cu o naturalete extraordinara despre iubirile ...pacatele ...? ( de ce pacatele ...iubirea-i iubire ...! ce pacat..?   ..)
-poate vreti si brinza de vaca ..? 
-eh nu zic ..ajung merele ..! 
-- da pe tine cum te cheama ...?
-..feri ...ma  cheama feri ...!
..-ai avut o incercare mare pe la 45 de ani ..cineva a vrut  banii tai...dar ai dat la spate si nu-ti pasa ..dar o sa traiesti pina la 94 de ani ...!...zice valeria .!
sincer sa fiu m-am speriat ca dintr-o discutie despre iubirile din tinerete ...am ajuns la dimensiunile stelare ale destinului ...binelui si raului ...! 
- stai nu pleca zice   valeria ..! scrie adresa mea sa imi trimiti si mie fotografia ...!
in imagine valeria