15 octombrie 2010

despre ...veselie generala si ode la klanaret

...zice lumea de prin lume k nu-i bine sa te amesteci cu boboru' profesor ....?! wow..!

...pai cine-i profesor aicea ..? suntem profesori sau ce suntem...?
pai hai sa vedem cine de cine zice ...!?
io nu sunt profesor ,sunt mester adica am carnet de mester ...prin urmare alaturi de celelalte calificari si competente pe care le  am  pot forma competente si aptitudini in fotografie ...!dar  ah nu !! nu artisti  ..nu formez artisti ..cu trairi cu alea alea de se  rascoala lumea cu cutite si pistoale si pleaca in bejenie in munti..nici makar trairi d'alea de se trateaza cu seringa si medicamente contra vertijului la Kultura ..nu nu ..! io sunt k in bancu ala in care unu intra in magazin si intreaba :
-gulash aveti..!??
- nu va suparati zice vinzatoru" Dvs suntei ungur....?
-auzi domne ..cum adika sunt ungur ...? daca ceream pizza eram italian..? sau daca ceream shaorma eram turc...?
- a nu..!!  zice vinzatoru...! dar aici e magazin de electrice ..!
asa si eu ...sunt mester din cooperatie ...!eu ii invatz sa tina aparatul cu declansatorul in sus ...sa se uite in vizor ..sus /jos /stinga / dreapta ..d'astea..sa aiba un parfum mai tare k al clientului ...d'astea  despre cum sa se intoarca cu cotul ...sa nu il simta nimeni ..sa fie zimbitor ...sa spuna sarumina la doamne ,sa fie politicos ...sa vorbeasca in limbaj non verbal si sa inteleaga cind nu este dorit .... desigur k stiu si multe altele dar mai ales ce scrie in COR despre Standardul Ocupational al Meseriei de Fotograf   ....dar..de la Niepce pina la diafragama cazuta pe jos e distanta lunga ...! azi am citit comentarii savante cu si despre mitocanie in limbajul  cautat al mitocaniei adevarate ..! ala e bun ala e rau ...! tu la stinga ..tu la dreapta ...tu la gazare ..tu la munca ...tu la puskarie ..tu la munca ...tu la fotografi ..tu la retardati ...tu la panteonul fotografilor   tu la gunoi ...!
..asa se imparte gloria ....! nu va suna cunoscut..? belsen,,dachau...canal, aiud....baragan ...cu minie proletara Tovarasul  AGARICI este pus la zid de boboru" inflamat la ganglioni...! mai n'auzi ..brrr d'aici la oi de unde venitzi k nu aveti atitea zile de trait cite imagini a fotografiat ..auzi AGARICIU ..! mai  sa fie ..!
si acum ce ar mai fi de spus ..? suntem profesori sau ce suntem..? suntem cu nevasta ..? nu e bine ..! trebuie sa fi cu mirlania ..! esti cu biografie profesionala..? nu e bine ...! ai facut fotografii ...? nu e bine ..! trebuie sa ne simtem bine si sa avem feeling..! daca nu ...nu ..!
citez din fostul meu elev care nu prea venea la ore ca era hartist...:
..nu ma ridic la nivelul asteptarilor dar sunt sincer ...eu asa simt ...iertati-ma dar eu va respect ...am incredere in experienta dumneavoastra  k asa si iar asa ...pupaturi si tzucaturi la dorsala ...dar ...de ce aveti domne' principii...? ..k eu ...noi suntem viitorul..! noi avem  ...,vorba lu' Boier OzO ...noi avem 4 OO..!
..nu vreau sa intru in polemici inutile ...k ma aud colegii mei oamenii de stiintza ..! sau si mai rau ...ma aud fosti coledzi ..apostoli neamului in formare profesionala ...cursul scurt de   fotografie ...!
..pe Paul AGARICI l-am vazut ultima oara pe 23 decembrie 1989 pe cabina unui camion  Roman plin de muncitori mergind spre Universitate cu aparatul in mina .si drapelul gaurit fluturind in spatele lui ..! mi-a strigat ...hai Feri cu noi ..si mi-a facut semn cu aparatul ridicat ...! ...
voi unde erati...?
...cine horeste  pe barierele de comportament  nu poate invatza pe nimeni nimic...!

despre axis mundi

  citesc si ma minunez ....dezbateri despre una alta care este ..care de fapt nu este ..
unu ' ..nume odios ..( nu-i spun numele ..persoana importata   deh  )  incearca sa demonstreze una alta cine'i mai hartist si cine nu ...!
... cred k Dan are  mare dreptate cind alaturi de porn si porne adauga cuvintul magic....marketing ...rating ...marking..! ba mai mult ne trimite la dictionar sa mai ne reamintim sau sa invatam daca nu stim...!
cit despre axis mundi locul unde cerul atinge pamintul inlantuiti de cele 4 puncte cardinale ...nu-i nimic de spus ...!      ...poate doar k numele ei este frustrarea generata de intarcare prematura ...si chiar stiu  k asa cum laptele praf nu poate inlocui niciodata laptele matern nici  parerile sincere de rau  nu pot inlocuii bunul simt si educatia .
.