26 decembrie 2012

..vis si fluture rosu


anul acesta  nu prea am fost cuminte ..
 totusi  Mosul dupa o socoteala de el  stiuta  a fost darnic cu mine ... am primit o carte de poezie ,o sticla de vin de colectie o trusa de barbierit gilette glide ..!
 evident nimic iesit din comun pina acum ,liniste in casa ,pace in suflet ...miros de cozonaci si uratori penticostali la usa .. 
 m-am culcat foarte tirziu si nici nu am dormit prea bine ..eu care nu visez niciodata ...am avut un vis extrem de ciudat ..eram in vis si ma trezisem linga alexandu cel mare  care avea sabia in mina incercind sa taie nodul lui gordius 

      legenda si google spune ca  un oracol a prezis că neînțelegerile din Frigia vor lua sfârșit, când regele va urca cu carul până la templul lui Zeus. Gordius, un simplu țăran, a fost ales rege al Frigiei și, drept mulțumire, a urcat cu carul la templu închinându-l lui Zeus. Oiștea carului însă era legată de jug cu un nod atât de complicat, încât nimeni nu-l putea desface. Oracolele au prezis că cel ce va reuși să desfaca Nodul gordian va deveni stăpânul Asiei. Mai târziu, Alexandru Macedon ar fi taiat nodul cu sabia, împlinind prezicerile și punând stăpânire pe partea de vest a Asiei.

ei bine ..gindeam  eu in vis  ca nu v-a reusi sa taie nodul ...! cum sa tai un nod facut din funie de cinepa ..! stie cineva cit de greu se taie o funie de cinepa ..? incercati ..!.ei bine nodul era uscat si destul de mare ,nod peste nod ,rasucite'n fel si chip ..! ei bine Alexandru cel mare a ridicat sabia si eu ....m-am trezit ..! mai sa fie ..ce vis .! imi fac cafeaua ...deschid laptopul si arunc o privire catre bradul de craciun   si ce sa vezi ..? un fluture rosu era asezat pe o ramura de brad ..!
 uite