26 septembrie 2012

..eu tin cu ursii

in imagine un urs impaiat reclama la o berarie in Brasov..
comentariu surprins linga urs..         .- ce cretini sa aseze ursul impaiat la masa !


..De mai multe ori am spus,scris ca sunt un eurosceptic si ca am fost impotriva primirii  noastre in UE. Aparent locul nostru era in rindul UE ..dar in entuziasmul general  maria sa poporul a uitat ce inseamna 50 de ani de comunism .
..Nu am sa inteleg in ruptul capului unde se naste aceasta intoleranta agresiva ,cum ajunge sa devina un cataclism de anvergura internationala..
 In ultima vreme mass media este plina ,preaplina de informatii despre ursi .Ursi turbati ,ursi  criminali ,ursi devoratori de animale ..! Nimeni nu vorbeste despre braconieri ,despre asociatiile de vinatoare ,despre fondurile de vinatoare private. Nimeni .Nimeni nu vorbeste despre recensamintul real al ursilor ,despre cine ii hraneste ,despre cine le da apa cind seaca izvoarele ,despre cite si mai cite legate de gestionarea acestei realitati necunoscute publicului
  In schimb toata lumea umfla pieptul cind se vorbeste despre bogatia cinegetica a Rominiei ,de doua ori pe an la Balc se organizeaza vinatori de lux cu toata protipendada si corul vinatorilor la pachet .! dar cu ce pret ? Defrisarile masive ,constructiile aberante in virf de munte au restrins arealul ,de fapt au suprapus arealul ursilor cu cel al oamenilor .,care oameni nu-i asa mai braconeaza cu laturi si capcane ,cu lanci si topoare ca in evul mediu .Asa se braconau ursii si pe vremea lu' Ceausescu si mai inainte ..si mereu .
..dar astazi cruzimea uciderii unui urs chinuit in lat citeva zile este de netolerat ,de neacceptat..!
 uite de asta tin cu  toti URSII