23 septembrie 2014

tricoul alb de pe scaun



  .....era   ultima noapte de vara..desi era tirziu in septembrie .
  iesisem pe terasa  dupa  un dus fierbinte sa ma zvint  , de  obicei   pe'nserat imi place sa  beau o vodka absolut cu piper cayenne si gheata si in timp ce ma asezam comod in scaunul de ratan    ma miram de ce cald era afara .
  dusumeaua era  calda si plina de frunze ofilite de salcie , nu ma deranja ! chiar ma bucuram ca nu m-am sters si am iesit descult si  infasurat doar in prosop ..era cald si umezeala..nu era nimeni in jurul nostru .
 intotdeauna mi-au placut pensiunile in extrasezon . nu este nimeni sa te bata la cap .
 stateam singur  si ascultam linistea inserarii bind pahar dupa pahar pina s-a terminat gheata..

      ma tot imboldeam sa ma scol , sa intru in camera si sincer sa fiu ma cuprinsese   o toropeala grozava  pentru ca nu te-am auzit venind ..deh furisare de sarpe .! erai imbracata doar in tricoul meu alb .
   de cite ori te intrebam de ce dormi in tricoul meu imi spuneai pe un ton misterios ca are energii nebanuite si ca miroase a mine
- mirosi intr-un fel care ma desfata ..nu am simtit o piele asa de placuta ca a ta imi spuneai in soapta .
 in seara aceea nu stiu de ce nimeni nu a aprins lumina  in curtea din spate si incet ,incet  ne-a cuprins intunericul ..vorbeam vrute si nevrute ..apoi cind s-au terminat cuvintele am tacut si tu si eu...
  am stat  asa pina cind o lumina palida ne-a  dezvaluit umbrele pe dusumea ....ti-ai ridicat tricul alb peste cap si te-ai asezat  in mine usor ca un fulg .
  sigur nu visam pentru ca iti simteam parul pe fata si auzeam si ssisiiturile  de sarpe  care imi placeau atit de  mult .te incolaceai si te  rasuceai de parca nu iti gaseai locul ..ardeai ..flacara vie ..un sarpe de foc erai ! ..nepamintean
  la un moment dat m-am trezit   era dimineata si am iesit pe terasa unde  razele de soare ale diminetii luminau scaunul de ratan pe care mi-am gasit tricoul aruncat si mototolit ca o piele de sarpe napirlit in ultima noapte de vara ..
.

..papura ..

   
 linia vietii