15 octombrie 2010

despre ...veselie generala si ode la klanaret

...zice lumea de prin lume k nu-i bine sa te amesteci cu boboru' profesor ....?! wow..!

...pai cine-i profesor aicea ..? suntem profesori sau ce suntem...?
pai hai sa vedem cine de cine zice ...!?
io nu sunt profesor ,sunt mester adica am carnet de mester ...prin urmare alaturi de celelalte calificari si competente pe care le  am  pot forma competente si aptitudini in fotografie ...!dar  ah nu !! nu artisti  ..nu formez artisti ..cu trairi cu alea alea de se  rascoala lumea cu cutite si pistoale si pleaca in bejenie in munti..nici makar trairi d'alea de se trateaza cu seringa si medicamente contra vertijului la Kultura ..nu nu ..! io sunt k in bancu ala in care unu intra in magazin si intreaba :
-gulash aveti..!??
- nu va suparati zice vinzatoru" Dvs suntei ungur....?
-auzi domne ..cum adika sunt ungur ...? daca ceream pizza eram italian..? sau daca ceream shaorma eram turc...?
- a nu..!!  zice vinzatoru...! dar aici e magazin de electrice ..!
asa si eu ...sunt mester din cooperatie ...!eu ii invatz sa tina aparatul cu declansatorul in sus ...sa se uite in vizor ..sus /jos /stinga / dreapta ..d'astea..sa aiba un parfum mai tare k al clientului ...d'astea  despre cum sa se intoarca cu cotul ...sa nu il simta nimeni ..sa fie zimbitor ...sa spuna sarumina la doamne ,sa fie politicos ...sa vorbeasca in limbaj non verbal si sa inteleaga cind nu este dorit .... desigur k stiu si multe altele dar mai ales ce scrie in COR despre Standardul Ocupational al Meseriei de Fotograf   ....dar..de la Niepce pina la diafragama cazuta pe jos e distanta lunga ...! azi am citit comentarii savante cu si despre mitocanie in limbajul  cautat al mitocaniei adevarate ..! ala e bun ala e rau ...! tu la stinga ..tu la dreapta ...tu la gazare ..tu la munca ...tu la puskarie ..tu la munca ...tu la fotografi ..tu la retardati ...tu la panteonul fotografilor   tu la gunoi ...!
..asa se imparte gloria ....! nu va suna cunoscut..? belsen,,dachau...canal, aiud....baragan ...cu minie proletara Tovarasul  AGARICI este pus la zid de boboru" inflamat la ganglioni...! mai n'auzi ..brrr d'aici la oi de unde venitzi k nu aveti atitea zile de trait cite imagini a fotografiat ..auzi AGARICIU ..! mai  sa fie ..!
si acum ce ar mai fi de spus ..? suntem profesori sau ce suntem..? suntem cu nevasta ..? nu e bine ..! trebuie sa fi cu mirlania ..! esti cu biografie profesionala..? nu e bine ...! ai facut fotografii ...? nu e bine ..! trebuie sa ne simtem bine si sa avem feeling..! daca nu ...nu ..!
citez din fostul meu elev care nu prea venea la ore ca era hartist...:
..nu ma ridic la nivelul asteptarilor dar sunt sincer ...eu asa simt ...iertati-ma dar eu va respect ...am incredere in experienta dumneavoastra  k asa si iar asa ...pupaturi si tzucaturi la dorsala ...dar ...de ce aveti domne' principii...? ..k eu ...noi suntem viitorul..! noi avem  ...,vorba lu' Boier OzO ...noi avem 4 OO..!
..nu vreau sa intru in polemici inutile ...k ma aud colegii mei oamenii de stiintza ..! sau si mai rau ...ma aud fosti coledzi ..apostoli neamului in formare profesionala ...cursul scurt de   fotografie ...!
..pe Paul AGARICI l-am vazut ultima oara pe 23 decembrie 1989 pe cabina unui camion  Roman plin de muncitori mergind spre Universitate cu aparatul in mina .si drapelul gaurit fluturind in spatele lui ..! mi-a strigat ...hai Feri cu noi ..si mi-a facut semn cu aparatul ridicat ...! ...
voi unde erati...?
...cine horeste  pe barierele de comportament  nu poate invatza pe nimeni nimic...!

9 comentarii:

fotomaniacu spunea...

Frumoase lucruri spuse aci.
Dar, cam mult zgomot pentru nimic.
Fiecare cu universul lui si desigur nimeni nu intelege decit ca el e unic si ca fara indoiala are dreptate, a avut dreptate, si va avea intotdeauna dreptate, mama lor de imbecili.
Vine toamna, se rugineste frunza, se coloreaza treaba si despachetam autumn hue si in loc sa mirosim aerul superb de toamna stam si ne dam cu parerea ca unu a aruncat o piatra in balta si o mie de intelepti se agita cum devine cazu.
E chiar comic.
Viata merge inainte si da, Dan are dreptate, totul e o lupta, si ar trebui deci delimitate taberele, care cu care.
Asa cum am ras de pe agenda un smeker craivean, iata ca vei si seara cind si altii sa paraseasca terenul din fata curtii mele, plecara deci in uitare conu Horhe, badea Radu, si ma mai gindesc si la alte nume poate.
Le urez multa sanatate in toate cele si sa uite de mine.
Trebuie bine delimitate terenurile de joaca ale fiecaruia, ca sa nu ne calcam pe bombeuri.

francisc vaida spunea...

...dar uite ce spuneam acu' 3 zile
.copy/paste
francisc vaida spunea...
..ma intreb cind apare primul critic la scrierea lui Paul sau la comentariile Voastre ...si sa spuna ..:
- nu aveti autoritate sa vorbiti sau ma rog ..sa scrieti despre asta ..!?
cred k ar trebuii scris un roman colectiv ...ilustrat cu fotografii proprii raport 1/1 imagine /text
cu ceea ce am trait atunci ..!

ceva de genul ..ATUNCI ..roman trait si ilustrat cu amintiri
ale 30 de tineri din 1978 cu capitole ..despre telemea de 16 ..
sau despre zahar ...despre ulei ...despre carne de vitel taiat noaptea in garaj....despre OO..ma rog oua..!

12 octombrie 2010, 10:05

Catalin spunea...

Şi ce te superi boierule aşa?
Asta e lumea...
Toti dobitocii stiu sa scrie, doar că o fac fără idei.
Eu îl cunosc pe omul din 1991...când folosea Canon pe film...
Îl doare în cot că se latră nu ştiu pe unde...
Ce a făcut şi ce ştie să facă nu îi ia nimeni...

francisc vaida spunea...

..pai conashu' Catalin stai sa zic proverbul cu facerea de bine ..
dupa ce i-am dat ore la CPPC de la mine si cu credintza k fac un bine .cursului de formare m-am trezit selectat la ....altii !
intr-o scriere despre apostolii neamului la cursul scurt de la CPPC
singurul curs de fotografie care merita facut .directorul de la CPPC nu este mentionat desi preda legislatie ...iar eu care am semnat certificatele de calificare ale numitilor apostoli in fotografie nici macar amintit ...! oh tempora ...oh mores...! sa le fie de colo colo ...! sa predea ei ...ci simt si traire ...! dar asta nu-i suparare ..! este usurare...!

Costea spunea...

Frumos expuse gândurile dumneavoastră. Aveţi dreptate în tot ce spuneţi.

Ioan Penu spunea...

Daca esti doar un mester, atunci da-mi voie sa spun ca esti cel mai tare. :) Eu oricum sunt convins ca esti mai mult decat atat.Geniala postarea, am urmarit si eu discutiile.
Nu cunosc ce se intampla in culisele celor doua tabere, dar e pacat ca opiniile diferite sa se transforme intr-un razboi.
Pace tuturor!

Marcel Eremia spunea...

Eu zic că dacă pică (cel puţin) Boc vom cu toţii mai uşuraţi şi mai liniştiţi. :)

Iar peste un timp vom constata cu toţii că Internetu' ăsta nu apropie oamenii ci îi îndepărtează tot mai mult. Că nu face decât să reducă informaţiile şi aşa destul de simplificat scrise, din lipsă de timp şi chef (de cele mai multe ori).

Ce vremuri când oamenii discutau faţă în faţă (cu adevărat bărbăteşte) şi (parcă) nu-şi aplicau ştampilele aşa de uşor...

Sau mă înşel oare şi sufăr degeaba când văd cum se răcesc relaţiile între oameni?

Bine ar fi să fie aşa...

francisc vaida spunea...

..intotdeauna mi-am asumat ID si nu am avut nici un fel de probleme cu nimeni ...cred in stringere de mina si privit in fata...mai cred in ierarhii ...in prietenie si un vin bun dupa o masa gustoasa ...mai cred in dezbatere ..in politete

..nu cred in in cei care isi fac ID si biografie din spolierea altora ..o dezbatere ar trebuii sa fie o infruntare cu argumente nu cu ...sa moara si sa dreaga ......!
multumesc de trecere marcel

Ciprian Grigorescu spunea...

multa putere de munca mestere Feri, sunteti un om minunat!
parca asa era... caini latra ursul merge..?
Respect deosebit.