2 mai 2016

1 Mai ziua internationala a muncii


..as zice ca toti romani sunt patroni sau CEO ..sau si mai bine blogeri de succesuri  si scriitori de marca pe facebook si ca toti prospera in tarisoara .!
    macar de ar fi asa .! dar nu este ,in schimb este indeajuns sa privesti 20 de concetateni cu atentie ..Oh nu pe cei din masini cu gemuri fumurii ..ci pe cei care merg pe strada sau cu autobuzul .
    ce lectie despre unde am ajuns si cum suntem.
in primul rind toti sunt in adidasi   iar daca au altceva in picioare 9 din 10 au pantofii murdari ..iar mirosul din autobuzele si mijloacele de transport in general sunt la extreme ...ori duhneste a tutun,alcoo si/sau transpiratie ori iti muta nasul cu parfum ..de obicei  dulce si cu vanilie ..asa incit si thierry mugler ar strimba din nas ..cit despre cum se imbraca ..?! nici nu mai spun nimic..second hand ..sau sehan cum se spune in slangul bucurestean pentru ca la toate tirgurile si talciocurile bucurestene sa vind la gramada haine de toate felurile  si incaltamine noua si veche ...astia sunt ,suntem .
toata lumea ..sau ma rog aproape toata lumea are casti in urechi si cu o infatuare suverana priveste fara sa vada nimic in jur .
 evident nu ii pasa nici daca ii fura din buzunare desi la fiecare statie i se atrage atentia ca sunt hoti de buzunare printre calatori .
   de fapt as fi vrut sa vorbesc despre ziua internationala a muncii..  1 MAI .! dreptul la concediu platit ,protectie sociala ,medicala si 8 ore de munca ,dreptul la greva si protest ..la compensatii juste si ajutor de somaj .
  ei bine pentru toate astea  au murit oameni ca tine si ca mine si iata ce spune wikipedia despre tarisoara
..În România această zi a fost sărbătorită pentru prima dată de către mișcarea socialistă în 1890. În perioada regimului comunist, de 1 mai autoritățile organizau manifestații uriașe pe marile bulevarde. Coloane de oameni, în ținute festive, scandau lozinci și purtau pancarte uriașe. După 1990, importanța propagandistică a zilei a fost minimalizată, dar oamenii se bucură de acest eveniment, sărbătorindu-l în aer liber, la iarbă verde, la mare ori la munte. În 2003, pentru prima oară în istoria postdecembristă, o confederație sindicală (Blocul Național Sindical) a încercat organizarea unei adunări populare, cu mici, bere și muzică, pentru a serba acestă zi. Criticile nu au lipsit, la fel nici acuzațiile de simpatie pro-comunistă, amintirea propagandei PCR fiind încă vie în conștiința populației
  sincer sa fiu as fi vrut sa fie macar amintita ziua de 1 Mai ,
 dar nu ! avem guvern tehnocrat si papusarii sunt la washimgton si brusseles   ..ei nu sarbatoresc 1 Mai

Niciun comentariu: