6 iulie 2014

transznatura editia I


motto :      http://www.vadon.ro/index.php?page=4

..am fost vineri 4 iulie la sf gheorghe kovaszna ...invitat fiind la deschiderea expozitiei de fotografie cu si despre natura
 bunul meu prieten  demeter janos intr-un efort pe care putini il fac pentru comunitatea lor  a conceput,organizat   si  derulat un concept ...iubim natura si ne aparam valorile
 expozitia a fost organizata ...cum altfel in natura ..gazda primitoare fiind parcul centenar din sfintul gheorghe unde ..linistea , racoarea si ciripitul pasarilor  au dat o atmosfera aparte .
au fost expuse cele 30 de lucrari selectate pentru  premierea   finala..as mai vra sa amintesc participarea internationala de prestigiu ...din franta,norvegia ,ungaria,singapore...etc..
 aceasta prima editie a ridicat stacheta calitatii atit de sus incit organizatoriilor le
va veni extrem de greu sa tina acest nivel si la editiile urmatoare .
  nu pot spune decit

   jos cu toate palariile si felicitari organizatorilor
  felicitari janos ..!

am sa postez toate fotografiile de pe  panourile din parc si citeva de la deschidere


ps   singurul lucru care m-a deranjat a fost lipsa de unitate in proportia imaginilor ..am   vazut si 3/4 si 3/2 si  1/1 si  9/16 ceea ce m-a contrariat
 imaginile postate sunt toate 3/2  ....editate de mine pentru  vizualizare ( stiu ,stiu ...dar nu este cenzura ci organizare )

























http://www.vadon.ro/index.php?page=4   
aici gasiti toate lucrarile trimise la concurs ...

 k o nota aparte nu am ramas si la premiere ..voi revenii ..miine ..cu premiile

2 comentarii:

fotomaniacu spunea...

Boierule, totusi, sigur, ai vrut sa faci un bine si sa arati lucrarile, dar cropuirea lor si tairea proportiilor originale este o chestie extreme de nefatsta... nu e in regula, indifferent de considerente.
Nici tie nu ti-ar place sa participi undeva cu imagini si sa le taie cineva.

francisc vaida spunea...


..Sunt de acord cu ce spui ..! asta spunea si dl csaba damokos unul dintre membrii juriului .
dar...
formatul oricare altul decit 3/2 imi arata reincadrari si decupari ulterioare fotografierii ceea ce imi spune ..multe despre autor .
fotografierea pasarilor si animalelor salbatice in mediul lor natural impune multe constringeri ...dar printre ele formatul 2/3 sau 1/1 preferata mea nu se numara decit daca ceva nu a fost compus/incadrat de la bun inceput asa cuma dorit fotograful creator.
o sa vedem in viitor cum se vor raporta organizatorii la acesasta tema mai al;es ca marea majoritatea nu cer decit o marime X pe latura mare nu si formatul...