3 aprilie 2014

....concurs de fotografie



   ..pentru cine iubeste fotografia si natura poate fi un moment de traire  maxima ...
 cititi aici conditiile


Concurs International de Fotografie TransNatura


Asociaţia VADON din Sfântu Ghoerghe anunţă organizarea primului concurs internaţional de fotografie de natură TransNatura. Concursul este deshis, sunt invitaţi să participe atât fotografii profesionişti cât şi amatori din întreaga lume, cu excep
ția membrilor juriului şi a organizatorilor. Cerința de bază este ca fotografiile să fie realizate în habitate naturale, fără a deranja fauna sălbatică. Fotografiile pot reprezenta numai animale sălbatice. Cu lucrările care reprezintă  animale în captivitae nu se poate participa la concurs.

Lucrările pot fi trimise  în două categorii:

Categoria A: Fotografii de peisaje
Participanţii se pot înscrie cu fotografii reprezentând peisaje;

Categoria B: Animale în sălbăticie
Numai fotografii cu și despre animale sălbatice prezentate în habitatul lor natural;

Data limită de participare: 31 mai 2014
Jurizarea  lucrărilor: 1 – 15  iunie 2014
Anunțarea rezultatelor:  18 iunie 2014
Deschiderea expoziției: 4 iulie 2014

Trimiterea cataloagelor: până la 30 august 2014

Lucrările vor fi evaluate de un juriu internaţional:
- Orsolya Haarberg, Norvegia;
- Milan Radisics, Ungaria;
- Florin Andreescu, România;
- Damokos Csaba, România;
- Gaina Gerendi Stefan Dorel,  România;

În cadrul concursului opt premii vor fi acordate, după cum urmează:


Premiul TransNatura (Marele Premiu): 1.000 EUR;

Categoria A:
Premiul I   –     500 EUR
Premiul II   –   250 EUR
Premiul III –    150 EUR

Categoria B:
Premiul I –  500 EUR
Premiul II – 250 EUR
Premiul III – 150 EUR

Premiul publicului: 300 EUR (Fotografiile trimise vor fi disponibile pe site-ul www.vadon.ro unde puteți vota între 01 – 17 iunie 2014, lucrarea cu cele mai multe voturi va primi premiul publicului.)

Condiţii de participare :

Un autor poate participa cu cel mult 4 fotografii pe categorie.
Fotografiile înscrise la concurs trebuie trimise  în format digital jpg. Latura  lungă a fotografiei trebuie să fie de 1920 pixeli, cu o rezoluție de 300 dpi , dar dimensiunile nu trebuie să depășească 10 MB. Imaginile trebuie să fie în gama de culori  RGB. Schimbarea elementelor esențiale ale imaginilor nu este permisă. Se permit unele corectări digitale minime pe întreaga imagine, a următoarelor caracteristici: levels, curves, color balance, hue/saturation, brightness/contrast, shadow/highlight. Organizatorii au dreptul de a solicita imaginile în rezoluție originală, iar în cazul în care participantul nu trimite fotografia originală solicitată de către organizatori este exclus din concurs. Fotografiile prezentate la concurs nu au voie să conţină nici un fel de notări.
Lucrările premiate şi cele selectate pentru expoziţie vor fi ulterior solicitate de la autori în rezoluţie maximă şi vor fi imprimate într-o mărime de 90x70 cm.

Lucrările trimise trebuie denumite strict, după cum urmează:
Categoria _ PrenumeleNumele de familie __Numărul de ordine al imaginii_Titlul imaginii Exemplu: A_DanConstantinescu_01_Singuratate. jpg

Participantul la concurs trebuie să fie singurul autor al fotografiilor trimise şi toate drepturile de autor să-i aparţină. Organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru eventuale litigii rezultante din revendicarea unor drepturi false de autor.

După înregistrare, fotografiile vor fi încărcate pe pagina de web  www.vadon.ro. Titlul fotografiei la încărcare  trebuie să fie identică cu numele imaginii digitale.

Participanţii vor fi informaţi asupra rezultatelor concursui prin e-mail.

Taxa de participare este de 10 EUR pentru o singură categorie, 15 Eur pentru două categorii (sau echivalentul valorii în lei , în func
ție de cursul de schimb oficial).  Plata se poate efectua prin virament bancar pe conturile: RO52BTRLRONCRT0235072401 (RON) sau RO02BTRLEURCRT0235072401 (EUR) sau prin sistemul PayPal transnatura@vadon.ro. În cazul transferului bancar concurenţii sunt rugaţi să-şi menţioneze numele. Codul bancar SWIFT : BTRLRO22

Înregistrarea la concurs va fi validată de către organizatori doar în momentul achitării taxei de participare.

Fiecare persoană înscrisă la concurs, care a plătit taxa de participare, va primi ulterior un catalog al expoziţiei în format electronic sau digital.

Concurenții acceptă condițiile de participare în momentul înregistrării.  Organizatorii îşi revendică dreptul de a folosi fotografiile înscrise pentru a promovarea concursului și al expoziției, fără să plătească drepturi de autor, precizând numele autorilor.

Acele fotografii care nu corespund  cu solicitările mai sus menționate vor fi automat excluse din concurs iar neacceptarea  condițiilor de asemenea duce la excluderea din concurs.

Informaţii suplimentare se pot obţine prin e-mail la adresa: transnatura@vadon.ro.



2 comentarii:

Blogu'lu oZo spunea...

Boierule... numai idioți:
- Peisajul nu e Natură
- Animalele sălbăticioase e animale sălbăticioase. Categoria ”natură” e mult mai vastă. Da se pare că nici rominii și nici ungurii nu pricep asta!

francisc vaida spunea...



..era ala micu' care respira greu..dar una peste alta este bine ca este si se intimpla ..