5 ianuarie 2014

foto color Union ...undeva ..,cindva


  din seria de pe film/fotografii scanate si la lume date astazi o imagine de la foto color Union din pta palatului cindva prin 1994- '95 daca  imi aduc aminte era o lucrare  a lui Conu  Dinu.
 studioul avea in jur de  de 50    mp spatiu liber ..cu fundal infinit facut din mortar si zidarie ceea ce nu am vazut nicaieri in romania  nici chiar astaz    foloseam fundaluri de 3.60 X 11 m  de fapt azi nu mai exista studiouri decit pentru marii  artisti  ai fotografiei ..
 trist ,nu-i asa ..? 
intotdeauna mi-am spus ca ceea ce trebuie sa  se intimple se intimpla ..dar ca fotografia pe film a disparut total din romania nu as fi crezut niciodata ...!
cred ca in curind la Clasa de Fotogafie voi introduce developarea si marirea de pe film ..! 
2 comentarii:

foto maniacu spunea...

Da Boierule, cred ca era o lucrare pentru Elle, pentru ca o vad pe stilista de acolo in imagine. Frumoase timpuri. Erau inca bani in zona editoriala; Elle si Avantaje isi permiteau sa tina un fotograf de hochei englez pe post de fotograf de moda cu vreo 8000 de dolari pe luna ( dar orice strain e de o mie de ori mai bun ca orice roman, se stie)
Eu luam ciurucurile pana a plecat ala si o vreme am publicat la greu, aproape un an...frumoase timpuri. La Elle era redactor sef o vaca imbecila, nu am prins nici o coperta... asta e. Lucram pe film si pozele erau intentionat stricate de o gasca de analfabeti de la scanare si de alti imbecili de la DTP. Cum am dat diapozitivele originale si cum ce a iesit pe print e ingrozitor, nu am ce arata de pe vremea aia. Ce conteaza...
As mai face poze de moda, da` cine s-ar incurca acu` cu un tataie.

francisc vaida spunea.....de ce tataie Coane ..?
la 55 abia ca iti vine mintea la cap .. altii la 60 mai viseaza cai verzi pe pereti si succese maxime .
Io's tataie si nu ma dau pe nimic nici daca isi smulg iepele coada .!