22 august 2013

Yankee go home...


...la noi se spunea invers ...cind vin americanii..? si pe str Batistei intersectia cu str Arghezi ..aproape toata copilaria mea grupul de cladiri era pazit  de politisti ,securisti ,si citi or mai fi fost ...toate cladirile din jur erau controlate de securitatea romina ..ulterior de sri ...iar cind a inceput marele  SUPT la licurici ...,
    ..yankeii au facut ce stiu ei mai bine ..!
 ce vrea muschii lor ..! si azi fac la fel ..dar ceasul ticaie .tic tac tic tac
  la asa tara asa atitudine  !
  ...cu toate astea pentru mine grupul de cladiri al ambasadei SUA insemna ...freedom ...west dar mai ales    democracy.!
 
bine ,bine ..dar ce ramine in urma lor cind pleaca ..?


cum ce ramine ..? jaf si distrugere ...! iata in fotografia de mai sus ( intre noi fie vorba ..sareau pe tine toti daca faceai o fotografie cind era ambasada acolo ...am facut si atunci din cladirea ARCUB fosta ALRUS...)
  yankeii au plecat ..a ramas doar dispozitivul de aparare antiexplozie si antitanc ?????  si multa mizerie la propriu si la figurat .garduri pina la cer ,duble cum altfel..? asta a ramas ...si multa mizerie
  ei ..! nu au plecat ..doar si-au schimbat adresa ..la baneasa residence ..! da ..! acolo unde era institutul de sericicultura si faimoasa padure de duzi ..baza genetica a duzilor de sericicultura de pe vremea lui Ceaushika cind matasea naturala se producea in rominia si nu se importa din kina ..da faimosii duzi taiati intr-o noapte si vinduta a doua zi de pretenarul arestat al marinerului ..!
 asa cum a fost arestat asa a fost si eliberat a doua zi ..avea cetatenie americana si smekerii nu stiau ca terenul pe care a fost inaltata cladire ambasadei cu garduri pina la cer era ...suvenir de la cetateanul  american  Mr popov icyou.!
  acum noua ambasada inca nu am fotografiat-o ..dar nu-i timpul trecut ..ca cine stie nici nu mai apuc ..poate scapa vreo drona ruseasca spre deveselu...si BUMMMMMMM..!

 imi revine in minte  bancul deja devenit istorie despre revoltele polonezilor prin anii '80 cind pe un deal  de linga gdansk apare un tanc inscriptionat cu  US ARMY ..delir printre grevistii care incep sa scandeze FREEDOM,FREEDOM...FREEDOM ..
 tancul se opreste ..se deschide turela si apare un tanchist kirghiz cu stelutza rosie pe kashketa si zice
 - nyet freedom .!    з'яўляецца карнавал..!   (  din rusa ... este carnaval ..)

in curind  nu mai strigam yankee  go home ..ci... русские пришли ...( au venit rusii..)

2 comentarii:

eugen spunea...

...go home dar luati-ne cu voi... In tara asta e din ce in ce mai greu de trait. Nu pot sa cred ce s-a ales din visurile mele din 1989. Presedinte nebun si autoritar, telefoane ascultate, procuratura si servicii atot-puternice, pupincurusti (ras)platiti bine ... Un singur lucru s-a schimbat... e Democracy.

francisc vaida spunea...



unde sa mergem Eugen..? la detroit unde orasul este parasit ..?
in USA de unde in ultimii ani pleaca americanii renuntind la cetatenie ...? unde ar mai fi de plecat altundeva decit in manitoba sau tierra del fuego
k acolo nu te asculta nimeni si nici nu vine DNA sau ma rog unii d'astia cu initiale ..sa te caute la oua ...?