27 august 2013

..the WALL ..1979

..citeodata prezentul te obliga sa iti aduci aminte de ce erai ..unde erai ...ce vise aveai ..cum traiai ..in 1979 de exemplu .
 fiind un ascultator fidel al rock fm unde  de aproape 3- luni  si cu o intetire semnificativa in ultimele saptamini   reclama pentru concertul de miercuiri  ...The Wall si ...Roger Waters   te obliga sa te gindesti  la citi ani au trecut de la aparitia in 1979  a albumului THE WALL  si inerent mi-am pus intrebarea 
 - ce faceam in 1979 noiembrie ...? la ce visam ..? ce imi doream ..?
ei bine ..aveam 22 si invatam ....fotografie..la grupul scolar ucecom 
acolo functiona o scoala postliceala de 2 ani de fotografie si eram in anul intii ..
 visam sa fac fotografie si sa am propriul studio ...
 visam  sa imi cumpar un nikon fm ...la un zoom nikon 36-72 serie E  si un blitz metz 60 ct 1-2 ..si evident la un bronika 645..
 visele mele erau legate de profesie .
 toate astea imi par acum desuete dar atunci stringeam banut cu banut ..pentru ca nu se gasea mai nimic ..nici la consignatie nici nicaieri .
 smekerii zilei aveau rude ba la militie ,ba la partid ....ba la securitate ..toti se laudau cu pilele si cu relatiile pe care le aveau in sistem .
 azi marea majoritate isi doresc sa sterga ..trecutul  de turnatori si de pupincuristi ai regimului ..nimic nou sub soare .
despre pink floyd eram indragostit inca din liceu cind am vazut prima data ..dublul album TIME & MONEY ..original ..!
 il primise colegul meu de banca  cadou de ziua lui si dupa ce am ascultat dublul album .(.imi aduc aminte avea o combina bang & olufsen cu boxe originale  ...) stiam ca PINK FLOYD  va fi lifetime love ..!
  
cit despre THE WALL ..sa vedem

 pentru cei mai tineri sa vedem ce spune unchiul google 



  • George Roger Waters este un muzician rock englez. Este cel mai cunoscut ca fiind basistul dar și unul dintre principalii compozitori ai trupei engleze Pink Floyd în perioada 1964 - 1985. 
    SoțiiLaurie Durning (căs. 2012)
    The Wall este o operă rock lansată ca un dublu album de către trupa engleză de rock progresiv,Pink Floyd prin Harvest Records la 30 noiembrie 1979 în Regatul Unit și prin Columbia Recordsla 8 decembrie 1979 în Statele Unite. Ulterior a fost cântată și în concert cu efecte teatrale elaborate, făcându-se și un film pe baza ei.
    Ca și precedentele lor albume, The Wall este un album conceptual. Conceptul a fost inspirat în mare parte de către turneul de promovare al albumului Animals din 1977, unde în timpul unui concert Roger Waters, frustrat de comportamentul publicului, a scuipat în fața unui fan care încerca să se urce pe scena Stadionului Olimpic (Montreal) la data de 6 iulie 1977; acest incident l-a făcut pe Waters să compare gardul dintre scena pe care cânta formația și spațiul destinat publicului, cu un zid (wall). The Wall conține o sonoritate mai dură și mai teatrală decât precedentele discuri ale grupului.
    The Wall este o operă rock care se concentrează pe personajul "Pink". Bazat în mare parte pe viața personală a lui Waters, Pink trăiește experiențe neplăcute de la o vârstă fragedă pierzându-și tatăl în război, fiind abuzat de profesori, crescut de o mamă obsedată de protecția fiului ei iar mai târziu înșelat de nevastă- toate acestea ducând la izolarea mentală a lui Pink de societate, izolare văzută ca "Zidul" ("The Wall") dintre el și restul lumii.







  • Un comentariu:

    R.A.I. spunea...

    Concertul a fost senzational!