19 august 2013

gustul si culoarea verii ..murele..


..murele dulci , acrisoare ..amarui  poarta'n gustul lor cu totul special toata bucuria verii..
 nu poti sa maninci mure pe saturate ..sigur te vei pata de culoarea lor pe miini pe buze ..si evident nu vorbesc de murele de cultura ..ci de cele salbatice
 da..! murele salbatice cresc in ruguri mari ,jungla de nepatruns in delta dunariiprin zavoaie si prin luncile de nepatruns .
 poti minca pe'ndelete si fara teama de urs ...daca miriie cineva este doar cel de linga tine ca reusesti sa culegi si sa maninci ...... mai mult decit el

2 comentarii:

eugen spunea...

fructele copilariei... mure, dude, mere padurete... ce arome... Am luat ieri niste afine de la supermarket -plastic curat. Copiii mei inca au mai prins gustul adevarat al fructelor salbatice insa copiii lor vor "savura" doar clone ... asta e trist.

francisc vaida spunea......eu nu mai cred in nimic ce se vinde ..oriunde ar fi ...! pe marginea drumurilor .."taranii" vind rosii din supermarket si castravetii cica sunt din gradina ...! care gradina ..? totu'i o minciuna ...! cu mincarurile la fel ...! daca nu gatesc eu ...nici nu maninc ...sau daca nu stiu bucataria si bucatrul ..! te invidiez pentru toate intimplarile gastronomice prin care te-ai avintat ...! cit despre mure ..? intreba pe cineva daca a mincat rubarba ..sau de coarne ...sau si mai bine de agrise ..coapte .
nu stie nimeni nimic ..! cele bune Eugen si multumesc de vizita .