13 august 2012

..luni ..incepe .lupta de clasa

ce credeati ca a inceput sa traga vasile roaita sirena...?
..oh nu ..! mai nou se spune ca a alunecat pe scari de beat ce era  si s-a prins de sirena si cheferistii au inceput lupta cu armata ..!
 romina evident ..!
- trage ba  ! si au tras ..! 
in alta parte  tipografii au iesit si ei ..! s-a tras si acolo si au murit si acolo ...in pta teatrului national 
si uite asa a disparut in neantul istoriei si monumentul pus de comunisti in memoria tipografilor impuscati in piata teatrului din bucuresti ..impuscati din motiv de disputa politica cu guvernul  liberal..?    taranist..? nu mai conteaza ..!
..azi pe acelasi loc   se afla barul de la hotel novotel ..


1907
grup statuar mutat in 2006 din parcul Obor sa-si faca primaru'  general hotanu primarie

lupta de clasa astazi se poarta pe bloguri ..pe facebook  si pe unda violet cu scriptaci si anonimi ..cu nicknameuri ,anonimi care te spala in kkt de cite ori vrea muschiu ' lor de bacalaureati someri .
se mai poarta  si  cu scrisorici de la bascalie de barosso ...cu vizite de emisari americani ..!    wow...!!!
..i'auzi ia ! vine america la bucuresti..!pstt ....! sase ba ca te inregistreaza serviciile ce vorbesti cu unii,altii..! ca faza ar fi ..! sa bage parchetu' comunicat cu ..spicuiri din discutiile purtate de ambasadoru'...stein    cu emisaru' clintonian ..si zgonea ..! cum vorbesc ei de problemele globale ale CCR  si daca au iahnie de fasole cu ciolan afumat  la cantina parlamentului ...!
      statuia de mai sus avea o poveste pe vremea lu' ceausika ..
1907  insemna ...hooo..! opriti-va ..! in hala nu mai este carne ..! uite asta a cazut de foame ..!  
in orice caz ..punga de plastic negru i s-a tras pe cap statuii ca la guantanamo    sa spuna de ce....! cu cine ...! si mai ales de cind ...!
dupa activitatea intensa a sie ...si reactia americana,brusseliana si germana ...eu chiar incep sa  cred ca marinaru ' a semnat ..nici el nu stie ce ...ca era matol ..dar ceva a semnat ca prea se agita ..agenturilii..!

4 comentarii:

Vera spunea...

Extraordinar sensul imaginii...Asa o vad pe Romania de azi, oarba si incremenita in stanca, de nu se mai misca nici inainte, nici inapoi...

Cătălin spunea...

Roaita nu a murit tragan sirena in 1933, a murit altcineva, insa propaganda l-a facut pe Roaita viteaz...
*
In locul in care a fost amenajat Novotel-ul a existat o placa din marmura alba ce amintea de tipografi, dar a disparut - e tare bine sa nu mai existe meoria trecutului, asa se pierde identitatea unui popor ;)
Placa ce amintea de revolta ceferistilor, in 1933, din fata Ministerului Transporturilor, in Parcul Garii, a disparut dupa 1990, si numai la interventia unor ONG-uri a fost refacuta si redezvelita pe vechiul amplasament.
**
Statuia 1907 nu a fost amplasata pe actualul loc al primariei sec. 2, ci acolo unde se afla parcul dintre primarie si pasaj - de nenumarate ori ori am jucat fotbal la baza statuii, pe explanada acesteia, in liceu ;)
Statuia putea ramane in parc, insa cum se obisnuieste in prezent, cand arhitectii vor sa renunte la un obiect din teren, se foloseste principiul: lucrul respectiv nu concorda cu noua ambientare ;)
*
In rest: nu te mai gandi la nimic, ca iti inregistreza Barroso gandurile :)

francisc vaida spunea...


catalin ...
..cit priveste placa comemorativa fixata pe un soclu ..alaturi era terasa ANDA ..scena unei gafe monumentale ale SRI ..surprins la inregistrari ambientale de poporu' bautor de bere ..

..asa este in parcul de la obor acolo unde era statuia azi este o alee..!

vera ,

asa si este ..! numai ca aici lucrurile se simt din ce in ce mai rau..!

Costea spunea...

Memoria unora este a naibii de scurtă şi se învârte precum câinele în jurul cozii. Ne uităm valorile pentru câteva monezi tocmai bune de cheltuit pe haleală. Ce mai contează dacă biserica Kreţulescu va fi pusă la pământ odată cu apariţia unui boşorog moştenitor.
Din păcate mulţi sunt însăşi definiţia auto-distrugerii. Trăiască neşimţirea ciobănească. Regele e gol.