4 august 2012

..amagire pe vreme de seceta


             ..un vint fierbinte..care infoaie praful  si face frunzele sa zornaie ..! da ..frunzele uscate de seceta scot un sunet ciudat din alta lume  parca .....
  taceai,m-ai strins mai tare de mina si  intrebai cu privirea ..ce se intimpla .unde's culorile, unde'i verdele cimpiei ,unde'i ploaia..unde este viata ...! ?
 cu buzele crapate  si obosit de atita caldura ti-am soptit la ureche  ..este doar seceta si vintul uscat     nimic altceva ..! seceta si caldura 
..amagirea unui timp pierdut ..degeaba .!

6 comentarii:

fotomaniacu spunea...

Superba imagine. Cam trista starea dar o sa vina si vremuri mai bune... candva, undeva, cumva...

Rebeca C. spunea...

O să treacă.
Era o vorbă...după furtună mereu vine curcubeul.

îmi place şi poza:)

Vera spunea...

De s-ar transforma norii aceia frumosi in nori de ploaie...

fotomaniacu spunea...

Pentru ca uraaaa am dat de o tastatura dupa multe zile de alergare de colo colo iti pun acilea niste bancuri ca sa mai ne amintim ca e bine si sa ne mai si radem:

Cativa prieteni, fotografi amatori, intr-un bar. Zice unul: Aseara m-am imbatat crunt, nici nu mai stiu cum am ajuns acasa cu doua tipe superbe. Cum si ele erau ametite, am inceput sa le fac poze "deocheate" cu noul meu aparat. Toti ceilalti intr-un glas: Ti-ai luat aparat? Cati megapixeli are?
===================
Un fotograf se intoarce dintr-o expeditie in Tibet. Soacra-sa il suna si il invita la cina, spunind sa ii aduca si ei sa vada "pozele alea". Neavind de ales, omul selecteaza si printeaza cateva din cadrele care i se par cele mai reusite, si pleaca sa onoreze invitatia. Soacra se uita la poze, si zice: "Da, frumoase poze, cred ca ai avut un aparat foarte bun!". Omu' zice "multumesc" si incepe sa manance. Dupa cina, soacra intreaba: "Ei, ti-a placut mancarea?". "Da, gustoasa, cred ca ai un aragaz si niste tigai foarte bune!"
======================
Un Nikonist se duce sa isi cumpere Fornetti:
- Cu mac aveti ?
- da. de cat sa fie ?
- D70...ba nu, D80... ba D70...
==================
Costel face poze pe malul lacului.
La un moment dat, nevasta-sa il striga disperata:
- Costeleee, vino repede ca se ineaca mama !
- Nu poooot, ca mi s-a terminat cardul !
==================
Tatal ii spune o poveste copilului:
- ... si Alba ca Zapada era atat de frumoasa ca nu era nevoie de nici un retus, avea pielea atat de alba si parul asa de negru ca neaparat trebuia bracketing cu +-2EV sa poti cuprinde toate detaliile, si buzele asa de rosii incat iti dadea histograma peste cap. Ajunge ea la casa piticilor, si aici totul era asa de mic ca-ti venea sa pui obiectivul macro. Dar cum sa schimbi obiectivul cand totul era plin de praf? Daca pozai piticii degeaba corectai distorsiunile ca...
- Mami... Mai bine povesteste-mi tu...
===============
Ajuta si tu sinistratii din Haiti!
Trimite un MMS cu poza ta la 122. Daca n-au ce manca, macar sa aiba de ce rade.
====================

fotomaniacu spunea...

Si inca:

Un fotograf, intr-o calatorie prin cea mai indepartata si inaccesibila zona din padurea amazoniana, intalneste un trib de localnici, care traiau in niste adaposturi facute din nuiele si frunze.
Evalueaza rapid localnicii si identifica pe cel care purta cele mai multe pene colorate si coliere din oase, in jurul gatului.
Pentru ca nu stia limbile locale, arata cu degetul catre aparatul sau foto, apoi catre sef. Seful da din cap afirmativ. Isi scoate exponometrul, ca sa stabileasca parametrii de expunere, la care seful zice:
- Eu as pune f:8 si timpul 1/250!
==========================
Un fotograf a fost întrebat, care este cel mai bun fotograf din lume. Dupa câteva momente de gândire, a spus:
- Suntem mai multi!
============================
CERCETATORII JAPONEZI AU PREZENTAT LUNA ACEASTA NOUA TEHNOLOGIE A APARATELOR FOTO, CARE POT FOTOGRAFIA ATAT DE MULTE CADRE PE SECUNDA INCAT EXISTA POSIBILITATEA DE A POZA FEMEIA CU GURA INCHISA .



==================
La un post de radio, la emisiunea "Dedicatii muzicale", suna un ascultator:- Buna ziua, am gasit in tren un rucsac foto perdut.- Asa...- In rucsac am gasit un Nikon D3, patru obiective, un blitz si niste acte de identitate...- Asa si?- In buletin scrie: "Ionescu Vasile, Calea Mosilor, nr 2, Bl 5 ap 2, Bucuresti"...- Bun, si cum va putem ajuta noi?- Va rog sa dedicati domnului Ionescu melodia urmatoare!
==================

Un fotograf, la interviul de angajare la o revista:- Si cat va fi salariul meu?- La inceput, 1.000 lei, mai tarziu va mai creste.- Bine, atunci vin mai tarziu!
===================
Doua tinere fotomodele se pregatesc pentru o sedinta foto nud in studioul unui fotograf profesionist.Prima, incepatoare, intreaba:- Ce face fotograful asta, fato?- Ne focalizeaza, spune a doua, mai experimentata in sedintele foto.- Nici macar nu ne-a platit, fato, si deja vrea sa ne focalizeze?!?
=========================
Scufita Rosie, in vizita la bunicuta:- Bunico, de ce ai ochii asa de mari?...- Bunico, de ce ai urechile asa de mari?...- Bunico, de ce ai dintii asa de mari?Bunica:- Bai, eu nu sunt subiect macro, asa ca inchide aparatul si pleaca acasa!
=========================
Arheologii germani, sapau intr-un sit arheologic din Germania si, la o adancime de circa un metru, au gasit niste placi de sticla. Au tras concluzia ca prusacii fotografiau inca de acum cinci sute de ani!
Arheologii francezi, au sapat si ei intr-un sit arheologic din Franta si, la o adancime de cinci metri au gasit niste placi de argint. Au tras concluzia ca galii fotografiau inca de acum o mie de ani!
Arheologii romani au sapat si ei, un metru, doi, cinci, zece, o suta de metri si n-au gasit nimic! Au tras concluzia ca dacii au fotografiat digital dintotdeauna!
=======================
- Mami, de ce are nenea o patura neagra pe cap?
- Nenea e fotograf si foloseste un aparat foarte vechi sau un 5D III .
- ================


Se spune ca un om obisnuit are, in viata, 4 obiective: cariera, familia, casa, masina.
Un fotograf are cate obiective vrea muschii lui!
=================

Si ultima, cea mai buna, cu dedicatie, pour la bonne bouche:

Criticul foto este ca soferul care stie drumul dar nu este in stare sa conduca masina.

Costin spunea...

faina imaginea !