26 iulie 2012

... despre starea natiunii



ce interesant ...! nimeni dupa 1989 ..si aici ma refer la Presedintele ...El ...El lider maximo...Intii statatorul natiei romine ..deci nimeni zic   nu a vorbit de starea natiunii...!   nimeni niciodata ..!
... ceausika pe la congrese se mai ratoia la natie ca e puturoasa si o mai baga la puskarie daca ducea un trai parazitar si nu muncea 
..iliescu a chemat minerii si a terminat cu democratia si golanii aia de intelectuali  pentru douazeci de ani..( i-a propasit in schimb pe alde nastase si severin .).
..pe constantinescu  l-a invins securitatea si propria-i prostie ..ici colo a ajutat si dragos 
..pe basescu l-a invins infatuarea si minciuna .si intreaga suita de gagice vuitonate si motate cu buzele si fesierii umflati cu spagi si procente .
 am scris despre cei patru sa stabilesc in timp reperele unei natiuni conduse de lideri intimplatori ,smekeri si smenari pe valurile timpului ..nu conteaza ca sunt ....vechi politruci de la utc ..,secretari de partid la universitate ..sau marinari fara flota  chiar nu conteaza ..! conteaza ca nu sunt si nu au fost la inaltimea sceptrului de Presedinte ..au fost doar la inaltimea spagilor facute de camarile ..!
 pentru ei suntem, pe rind ...viermi,golani,forte obscure ,ospatari ,tinichigii,si nu in ultimul rind puscariabili..
 cum am ajuns o natie de idioti si mai ales cind  ...s-a intimplat transformarea nu stiu ...!
 ..cind am invatat ca a fi idiot e mai rentabil decit sa fi cetatean ....?
..cind ne-am obisnuit cu :
- sa spunem rominilor ca ..asa si iar asa ..si tot asa .. si mai vrem odata  asa ...si tot asa !
...cind s-a transformat natia in idioti ...????
 stiu doar ca politicienii,functionarii si cei care au loc de munca la stat daca sunt filmati nu mai   freaca pasiansu' pe pc ul de la servici ..ci auzi        comunica cu natia pe facebook ,twitter sau blog ...! sa inebunesti si nu alta ...!
..dixtractie maxima cu natia idioata ...vorba unui clasic in viata ..! 


  dar  natia idioata are mintea odihnita si se satura intr-o buna zi de 
...toate ..! eu cred ca ziua aceea a venit si la plebiscit  vom redeveni ceea ce am fost mereu de la 1848 incoace  .... cetateni 

9 comentarii:

Donna spunea...

la 1866 natia de care vorbesti a adus un neamt sa-i conduca natiunea si sa o scoata din kkt.
la "plebiscit" tot natia asta cu mintea .... odihnita (as zice eu mai degraba aburita) va vota soicialismul rosu. si atunci sa vezi...

foto+grafie spunea...

DOAMNE AJUTA !

eugen spunea...

In 2009 natia asta a mai adus un neamt sa o scoata din kkt. Dar electoru' destept a zis NU si NU...
(de fapt electoru' din Paris si Chisinau).
Cat despre socialismul rosu ... si eu sunt ingrijorat ca poate ajunge Presedinte un liberal cu respect fata de Rege.

Donna spunea...

cei ce sunt mai tineri au o scuza: nu stiu ce este socialismul. cei se traiesc in tara e clar din nou ca nu au prea multe informatii despre ceea ce este cu adevarat democratie si capitalism. dar cei care nu sunt chiar asa de tineri, ar trebui sa se ingrijoreze incotro se indreapta romanica. insa se pare ca tocmai ei sunt cei care asteapta cu nerabdare ca tara sa ajunga acolo....

francisc vaida spunea...

..astept sa vina o iarna cum a fost cea de anul trecut ..si atunci sa te tzii.....!
..nici cioara de la casa alba ..nici kanzelareasa nu vor mai fi in birouri ...!noi vom suferii in case de frig ,foame si intuneric ...Va suna cunoscut...?
..ei bine ... atunci va apare Tzarul putin ...cu canistra de petrol in stinga si cu biblia scrisa in rusa in dreapta si ne va
..boteza pe toti in numele ...panslavismului ...! panimaiesi..?
ue incet incet devine o mare muie accesibila doar celor care cred in ea si inaccesibila ciorditorilor de cea mai joasa spetza ...
..toate programele derulate de ue in romanica au fost golite de sens ,valoare si de fonduri ...! ciordite de unu si altul ....care azi striga ..hotuuuu..!

eugen spunea...

Ajutati un om "nu chiar asa de tanar" si nestiutor sa inteleaga ce este ala socialismul. Cumva chestia aia in care presedintele e sef de stat si de partid ... parlamentul e unicameral si decorativ ... primul ministru e o marioneta si o trambita a comandantului suprem... telefoanele sunt ascultate fara mandat iar oamenii traiesc cu frica fata de Autoritati... serviciile secrete fac dosare de cadre iar dosarele sunt folosite ca unelte de santaj... numirile si avansarile au la baza un singur criteriu : atasamentul fata de partid.... propagandistii considera majoritatea drept prostime care trebuie dirijata in directia numai de ei stiuta?
Daca da, atunci nu mai vreau socialism.

francisc vaida spunea...

..eugen ..! cred ca ai uitat de spaga ...de sumele uriase carte se platesc pentru posturi grase ...la anaf,vami,ministere ..unde este smintina mai groasa ...!

Donna spunea...

socialismul este atunci cand ignori partenrii europeni, cand afirmi ca tie nu iti da ordine nimeni, cand ironizezi ziarele internationale care au scris ca ai plagiat si nu ti-e rusine, si mai ales cand ignori toate legile democratiei pentru ca nu iti place mutra presedintelui (apropo, nici mie nu imi place) dar schimbarile se fac la alegeri in mod democratic. avea dreptate francisc: nu trebuie sa ma interseze, dar analfabetismul politic din romania imi insulta inteligenta. oricum, am abandonat incercarea de a intelge ce se petrece aici. thank you francisc!

eugen spunea...

Atunci cand ignori "partenerii europeni" care iti dau ordine si iti fac legea in propria tara - se numeste SUVERANITATE.
Democratia nu are legi ci reguli. Romania are Constitutie si legi si constat ca nu au fost incalcate, cel putin cu ocazia referendumului.
Nu discutam despre schimbare ci despre demitere. Este un proces democratic atat timp cat legea o permite iar majoritatea valideaza sanctiunea respectiva prin VOT.
Democratia inseamna toleranta adica acceptarea opiniilor celuilalt.Sanctionarea opiniilor a 7 milioane de oameni prin incadrarea lor intr-o masa amorfa de analfabeti politic inseamna intoleranta. Daca si autoritatile gandesc la fel ,fenomenul tinde spre totalitarism.