23 iunie 2012

dimbovita apa dulce ...



...cin' te bea nu se mai duce ...!
dimbovita se transforma in magazin de peste ..cu autoservire desigur ..! azi avem ..biban si sabitza...! cu conditia sa-l prinzi singur ..!

9 comentarii:

fotomaniacu spunea...

Incredibil... tare!

francisc vaida spunea...

si daca spun ca aveau prins mai mult de 6 kg....de peste ce zici ...?
..si asta in fata la demolata timpuri noi...!

eugen spunea...

pescuit sportiv...pe Dambovitza?

francisc vaida spunea...

..da Eugen...!

..evident fara permis.

Catalin spunea...

O corectură este necesară: în Dâmbovița bucureșteană nu există sabiță ;)

francisc vaida spunea...

SABÍȚĂ (‹ bg.) s. f. Specie de pește teleostean din familia ciprinidelor, lung de 25-35 cm și greu de 300-400 g, cu corpul în formă de pumnal, turtit lateral (Pelecus cultratus). Trăiește în lacuri și în bazinele M. Baltice, Caspică, Neagră. Se hrănește cu zooplancton, insecte, puiet de pește; săbiuță (4), săbioară (3).
Sursa: DE (1993-2009)

francisc vaida spunea...

...ma rog ...! cred ca nici pescarii de conjunctura pe care i-am intrebat ce prind nu stiau prea bine ce prind ....! stiuca nu era ,rechin nu era ...cred ca erau pestisori mici si multi ...!

Catalin spunea...

Sper ca la o reeditare a DEX-ului să se menționeze că sabița trăiește și în apele Dunării dar și în Deltă...
Pe Dunăre, în aval de Alexandria, sabița se pescuiește cu țaparinele - o gută de 50 m l, cu un plumb trapezoidal în capăt și o plută pătrată, având agățate pe ultimii 10 m vreo 10-15 cârlige în care se pun viermișori. Când se strânge, guta se înfășoară pe un băț de 50 cm lungime, care se termină la cele două capete cu cozi de rândunică.

Unknown spunea...

Da,aqsta chiar imi place,cind eram mic aveam si eu un tifon in Tei si ma duceam la stavilar.Prindeam,dar cred ca cei din foto sint cu mult mai batrini decit mi-as fi inchipuit eu pe timpul lui Ceausescu ca cineva poate dori sa prinda peste cu tifonul.Este o rusine pentru cei ce au creat conditiile ca acesti oameni sa tina tifonul in mina si sa manince gunoiul dupa Dimbovita.Poate cineva ii vede si ii considera braconieri.:)))