1 decembrie 2011

despre noi si oi

7 comentarii:

Lavinia Dance spunea...

:)

Catalin spunea...

Nu se vede bine cine s-a ascuns sub burțile oilor :)

Marcel Eremia spunea...

Dar care suntem noi și care sunt oile? :)

francisc vaida spunea...

..Marcel..,

..noi si oi se refera la noi ...cei care nu suntem romini..iar sarbatoarea nationala nu se refera si la noi ...iar oile ..ei bine ...sunt cele care le vezi in fotografie .
..faptul ca nimeni nu face diferenta ma face sa cred ca nici nu exist ..! ce ironie ..cu o familie care este atestata ..de la 1700 ..sa nu exist..!

Anonim spunea...

Am tot ezitat să comentez pe blogul dvs, oricât doream să îmi exprim aprecierea, plăcerea de a vă vedea fotografiile minunate, încântătoare ochiului şi sufletului deopotrivă.
Am citit comentariul dvs de aici şi am găsit puterea de a sparge gheaţa, tăcerea...: cred că fiecare dintre noi, ca cetăţeni ai aceleiaşi ţări, cu bunele şi relele care ne sunt date a le trăi, trebuie să fie mai conciliant şi să depăşească vechi, înrădăcinate suspiciuni, sensibilităţi, oricât ar fi de întemeiată, poate, apariţia lor uneori.
De Ziua Naţională am adresat urări "sufletelor frumoase de români", eu înţelegând şi cuprinzând prin această sintagmă pe toţi cetăţenii României cu gând de bine pentru ţara asta... oricare le-ar fi etnia: suflet frumos de român = suflet dăruit, dedicat binelui României. O ştiută Dulce Românie nu poate fi decât a noastră, a tuturor celor care-i gândim şi îi vrem binele...
Magnific mesajul cuprins în această fotografie: ne abandonăm, asemenea oilor, de a fi mânaţi de la spate (lumina bate dinspre V?) pentru a ne duce paşii pe aceleaşi, bătătorite făgaşe, separate,fără a avea curajul de a ridica ochii şi a trece, a călca, a minimaliza, a distruge digul ce ne separă, deşi ... toţi mergem în aceeaşi direcţie (bună, rea..., bună-rea). Suntem NOI -oameni, sau doar nişte OI?
Uneori nu ne înţelegem prea bine postările, sau (recunosc) nu sunt prea inspirate, prea explicite, lăsând loc ambiguităţii... Una gândim, altfel suntem percepuţi, diferit de unu sau altul...
În postările dvs am găsit 'un frumos suflet de român", de cetăţean român cu dureri şi grijă pentru binele României.
Mulţumesc pentru adevăratele clipe de încântare oferite prin postările dvs, pentru lecţiile valoroase, benefice de artă fotografică pe care le-am luat, poate, fără să ştiţi.
Numai gânduri de bine!

Marcel Eremia spunea...

Dacă-i așa, ca să te mai înveselești atunci (sper) am următoarele comentarii:

:)

1. trebuia să pui ca titlu:

”Despre noi, oi și ioi!”

2. numărul oilor de jos nu este conform ultimelor sondaje de opinie!

3. ar trebui (măcar) să fii mulțumit cu faptul că oile de jos sunt mai disciplinate!

:)

francisc vaida spunea...

as spune doar atit

...multumesc de gindurile bune ...!
..de prea multe ori in ultima vreme sunt descumpanit de evolutia lucrurilor ...! tara-i dusa de ripa de patrioti si aparata cu iahnie de fasole si voturi de hirtie ..!
descumpanirea nu inseamna suparare..ci doar o gura de aer ...ioropeean ..!
cit despre cine-i cine ..?..chiar nu conteaza ..!
..sa ne bucuram ca putem spune ceea ce credem ..! inca ....