20 septembrie 2011

marti copacul ars si totusi verde

dintotdeauna  localnicii au dat foc stufului in delta dunarii..! de ce ..? in perioade de seceta cind apa se retrage chiar  si 3 m..singura solutie pentru regenerarea stufului este incendierea ...rizomii care sunt in apa scapa ..cei care nu.....nu ...! este o forma arhaica de modelare a naturii dar macar este naturala ...! am vazut si incendii in delta provocate de fulgere...am fost acum citeva zile la sf gheorghe ...si am vazut soarele prin nori de fum ...acum citiva ani un alt mare incendiu pirjolea zona de la perisor -periteasca ...! asa ramineau salciile dupa ce trecea vipia de foc ...

4 comentarii:

Costin spunea...

oare va sosi momentul in care veti spune ca v-ati saturat de tulcea, delta, chindie, saramura, taran, pescar, stuf, dobrogea... eu nu cred pentru ca toate astea sunt o bucatica din viata/sufletul Dvoastra.

Unknown spunea...

si io l-am vazut.... din stuf chiar

francisc vaida spunea...

costin ....!
- in primul rind trebuie sa fac cumva sa imi exprim prietenia pentru interesul manifest pentru blogul meu ....in al doilea rind am sa spun ca niciodata dragostea mea neconditionata pentru dobrogea ...cu atit mai mult cu cit am promisiunea familiei mele ...cind nu voi mai fi ..cenusa mea va fi aruncata acolo unde dunarea se varsa in mare ...!
eduardo - ai fost la biserica ....?

Costin spunea...

Dle Feri, va multumesc pentru gandurile bune dar va rog sa ma credeti ca singurul meu gand in momentul in care vizitez si mai scriu cate ceva aici, pe blog este de a intelege si a simti o parte din ceea ce ne inconjoara. Asa cum v-am mai spus, in vara am vizitat National Portrait Gallery, Londra moment in care am simtit si trait tot ceea ce ne-ati vorbit cu diverse ocazii despre portet, despre incadrare si lumina, despre pozitia subiectului si atitudine si ha ha ha ma bufneste rasul .. da si despre fotografiile de buletin cum numesc alti fotografi portretul...Cu toata stima pentru toata lumea, nu-mi permit sa dau sfaturi si in nici un caz despre fotografie dar ca si recomandare faceti o vizita cand va permite programul la NPG Londra. Cu respect dle Feri om, fotgraf, artist cu suflet mare.
ps. nu vreau sa fiu siropos si nu am nevoie de nimic.