4 septembrie 2011

duminica ...scaietele din talpa


..urmarind blogurile fostilor mei cursanti si nu numai  ...de prea multe ori in ultima vreme stau si ma intreb ....ce rost are ..? ma uit pe bloguri care mai de care mai fancy ...mai serioase ...mai uschite ...altele bolnave pe fata ...altele oaze de liniste si echilibru..! ma intreb ce rost are sa te lasi terfelit de unul si altul   dupa o viata de munca si de credinta in mai bine ..? ....munca ..? pentru ca dincolo de trairi ...momente si clipe,  ceea ce revine cel mai des pe bloguri este rautatea ..! raul pur ..! nediluat si nedisimulat ...! raul ..! pur si simplu ...!
..de la injuraturi de birt soios pina la sa moara lume in chinuri si hai  sa-i luam locul ...am vazut si auzit de toate ...! pina si de etica fotografica ca tot venii vorba .! cu citva timp in urma unul mai vocal ..injurator de meserie cu netrairi si frustrari sociopate ..balacarea si injura pe toata lume ca ...soarele rasare la bucuresti si nu in ograda lui ..!
..l-am reintilnit pe FB ...decent ..fara urdori la ochi si la gura ..si evident fara injuraturi grohaite in troaca ...!
... oh  ce transformare .! ce stil ..?    oau ..!  ce eleganta ..? si intelegator cu cei din jur ...! mai sa fie ..?! o fi tratamentul..? o fi FB ul .? sau pur si simplu lumea aceea a lui  s-a inecat in  propriile  dejecti   ..!
iata ca latrina  se poate transforma in gradina cu trandafiri ...!??
nu cred dar ma rog ...! cred ca mai degraba foamea din git si oportunismul isi fac loc prin aglomeratia din piata  ..! mai de sila mai de mila ....foamea care ghiortzaie matzele ...educa ..!
nu-i nimic nou sub soare ...de la adidasii lu ceausica si punga cu sticle lasate la coada de cu seara pina la aceasi atmosfera pastisata sub forma unui atelier de creatie si caterinca de luat bani la fraieri e distanta mare ...! dar nu-i asa ..? nu exista teapa noua ..ci numai fraier nou ..! nu a trecut prea multa vreme de cind infinitul s-a transformat in cafea bauta ...nu-i asa..?   in tete a tete..intre noi hartistii care intelege si scrie bine rumuneste ..!
ce lume ...!
nu-i nimic incepe scoala ...! si mai invat si eu cite ceva de la cursantii mei ...!

2 comentarii:

Cătălin spunea...

Este mai uşor să mergi desculţ pe apă decât prin nisipul cu scaieţi..., chiar dacă în ambele cazuri te aşteaptă Sf. Petru...

Marcel Eremia spunea...

De multe ori îmi făceam probleme că doar eu văd nedreptatea şi răutatea oamenilor. Iar ceilalţi coparticipanţi în filmul numit viaţă sunt muţi, surzi şi orbi la cele de mai sus. Constat însă că sunt "doar" nepăsători şi reacţionează "doar" când sunt direct implicaţi sau avizaţi. Cu toţii suntem mai mult sau mai puţin egoişti în ceea ce priveşte relaţia cu semenul nostru. Nu ne interesează ce suferinţă îi pricinuim prin vorbele şi faptele noastre şi/sau nu ne interesează că aceleaşi suferinţe i le producem şi când nu intervenim pentru el. Este o anomalie sociologică în care cu greu găseşti echilibrul dar mai rău, de multe ori nici sensul...