20 iulie 2011

miercuri .. uraaaaa ..am infrint istoria ..!!

..pe ruinele istoriei am pus steagul neputintei si mindriei ...in lupta cu secolele iarasi a invins mitocania ,prostul gust si termopanul...am vazut prin centrul vechi bijuteri arhitectonice de pe la 1850  uritite si distruse de prostia si nestiinta oamenilor ..! ..intre noi fie vorba nu cred ca sunt in bucuresti mai mult de 2 firme care au acreditarile profesionale care sa le permita sa lucreze la restaurarea cldirilor monument istoric tip A sau B..! nu cred ...! sigur ca avem institutii care aproba sau nu ...renovarea ....! dar acestea nu sunt altceva decit surse de spagi si peschesuri ...

..cafeneaua veche .locul de intilnire al fotografilor inainte de 1989..locul unde se puteau cumpara aparate ,obiective si cite si mai cite ..se ...lucreaza ..ca de reabilitare nu cred ca este vorba ...de renovare nici atit ..! nu am vazut in tot centrul vechi nici o lucrare care sa informeze asa cum cere legea cine ,ce ,de cind ,pina cind ,lucreaza cu autorizatia de constructii eliberata de primaria capitalei si ....ministerul culturii ...si anmi (agentia nationala monumente  istorice ..) ..cind cladirea este pe lista monumentelor istorice ..!!!
altimiteri nu este nici  o diferenta intre geniul creator al carpatilor care a sters istoria bucurestiului fara jena si eroii ,revolutionarii ,imbogatitii care transforma centrul vechi ..in biznis ..!
altfel viata merge mai departe ...si din declamatele intentii de a face din centrul vechi un loc al mestesugarilor ...al meseriasilor ....kkt ! nu a ramas nimic ..! peste tot circiumi ,curve ,drogati si derbedei.
in rest cladirile isi traiesc viata lor ..

..din Curtea sticlarilor    nu a ramas decit o circiuma care se intinde pe doaua strazi si amintirea unui loc unde mi-am petrecut mult timp facind imagini ;la starile de agregare ale sticlei ...!

3 comentarii:

Cătălin spunea...

Şi ce dacă este monument istoric?
Ia să mergi pe strada Sevastopol, colţ cu Victoriei, şi să cauţi clădirea în care a existat o fabrică de bere şi o brutărie, tot monument istoric şi ea.
Acolo s-a ridicat un bloc turn.
Totul poate fi declasat din listă dintr-un condei...
Trăim în România, iar civilizaţia şi cultura atârna mai puţin în taler în comparaţie cu profitul prin orice mijloc...

Costin spunea...

Este o perioada trista ori asa am fost noi ca natie de cand am aparut pe pamant ? Ideea de a dori doar castiguri imediate a devenit un soi de religie. Dorinta de a vinde tot, sau pe oricine, dupa caz, este mai presus decat orice iar despre moralitate... traiasca termopanul si gardul din inox, turlele de pe acoperis si betonul, caramida eficienta ce trebuie placata cu polistiren ca singura ii este teama sa treaca de iarna, fotografia lemnului asezata ingrijit pe rumegus si astfel se naste pachetul laminat. Traim intr-o lume moderna in care am invatat sa mancam chiftele ce nu mucegaiesc nici dupa luni de zile, in care banul conteaza si dicteaza in detrimentul bunului simt. Se va schimba oare ceva ?

Costea spunea...

Îmi vine să îi înjur dar specimenele ce distrug treptat oraşul nu merită asemenea favor.
Un alt exemplu este lângă pasajul lui peşte ridicat de doi "...Eşti", aici se degradează un monument istoric fost Fabrica de bere Gambrinus.