14 iulie 2011

joi ..... umbra din noi


...am trait mereu cu convingerea ca fotografia te face mai bun ...mai intelept si am trait o viata din si cu fotografie cu convingerea ca  prin imaginile tale ..    traiesti ! 
astazi ....ce pot sa zic ..?   nimic ..! spatiul public este inundat de inagini cu ..urit,murdar si grotesc,   se cauta cu indirjire   putregaiul,gunoiul......! chiar si perfectiunea ...nudul feminin este dus intre gunoaiele istoriei ...in mizeria lasata in fabrici ,cladiri  ...si mai stiu eu unde ...! fotografia a devenit durere si suferinta ..o nemarginita tristete ma cuprinde cind vad ca nu exista domeniu sau abordare in fotografie care sa nu socheze prin urit,prin trivial ,prin blasfemie ...! astia sa fim noi..? oare oglinda in care ne privim ne arata cu adevarat...?     ..asa de jos sa fi ajuns incit nu mai avem curaj sa privim in fata ...impostura,  si   minciuna...?
..suntem pierduti ..? imi doresc sa regasesc valorile printre care m-am nascut si am muncit ...! ingaduinta ,intelegerea ..marinimia si dorinta de bine ...motivatia interioara de a invata ..de a studia ..!
 nu cred ca poate fi acuzata societatea pentru lipsurile noastre si uritenia din noi ..! percep realitatea imediata ca pe un demon al raului scapat din tenebre      si care ne invadeaza viata,familia ..valorile ..

4 comentarii:

Narnia spunea...

Motivele pentru care nu m-am inscris niciodata pe un forum romanesc de fotografie, desi as fi avut nevoie de opinii, sfaturi, critici, indrumari, sunt cele enumerate de dumneavoastra. Multa rautate, multi oameni care s-au apucat de fotografie de 3 zile, ca si mine dealtfel, dar care se pretind experti, ridiculizeaza si contesta orice. Temele de succes sunt ceata, bezna, mizeria si imaginile cu zgomot si se repeta la nesfarsit. Putinele exceptii sunt acoperite de majoritate si greu de gasit. E motivul pentru care prefer blogurile, unde pot sa selectez oamenii de la care pot invata ceva sau ma pot bucura de imagini de calitate, si culmea, in cele mai multe cazuri, caliatea este direct proportional cu modestia fotografului.

fotomaniacu spunea...

Domnule, sigur, lucrurile nu sunt intotdeauna vesele, dar pe de alta parte... sta in puterea noastra sa dam lucrurilor atentia si energia si directia cuvenita.
Rascolitoare lucruri ziceti... o sa ma gandesc sa folosesc aceasta tristete constatatoare ca o energie care sa traga putin perdeaua peste niste amintiri interesante... si anume, cum se intimpla ca un mare fizician ne foloseste cumva ca mici particole cu care sa faca experiente de laborator... ca sa arate ca nimic nu ramane si nimic nu rezista, si ca are loc o fisiune la fiecare nanosecunda; doar ca in realitate fisiunea genereaza energie, si in lumea despre care vorbesc consuma energie, ceea ce e de neimaginat. O astfel de poveste nu poate avea viitor, unde se duce toata energia?
Asa ca o sa ma gandesc sa dezvolt tema. Cativa s-au prins ca e un demon cu care nu te poti pune, si d-aia Caragiale, Brancusi, si multi altii, au preferat sa gaseasca o respiratie mai fasta prin alte locuri, si Coanda, Vuia, Vlaicu, Cuza Voda, plus 5-6 meleoane de recent plimbareti din timpul generatiei noastre plus multimi impresionante de evrei si nemti au aflat si au pus in practica o chestie tare... patria ubi bene.
Da` ce e drept ne si dixtram...
SUntem calatori coane.
Autobuzul pleaca din statie, iar dupa el alearga o doamna strigand:
- Oameni buni, opriti va rog autobuzul ca intarzii la lucru!
Pasagerii il roaga pe sofer sa opreasca, doamna se urca si spune bucuroasa:
- Am reusit... Biletele la control! =)))))))

Dreamer spunea...

Poate obiectivul imortalizeaza ceea ce vede ochiul sufletului...Mai multa frumusete in noi!

Ilche spunea...

Lumea si tot ce ne inconjoara, arata asa deoarece inimile si sufletele noastre sunt pline de gunoi, murdarie si mizerie, si acest lucru se manifesta. Dl. Lazar are dreptate, totul pleaca de la noi. Adevarul este ca putem schimba lumea doar daca vrem sa ne schimbam pe noi insine mai intai!