..seara cind te intorci obosit de la pescuit ,sau fotografiat sau pur si simplu de la o plimbare pe malul marii bei o vodca mare ...dupa aceea o bere neagra ursus...faci focul la gratar si in timp ce mai bei o vodca mare cu o bere neagra ursus..( neaparat rece..)....incepi sa cureti zarganul ...!este pestele cel mai luminos ( fosforescent in intuneric daca este taiat in doaua si afumat ...il vezi noaptea ...chiar daca ai baut mult...)
ei bine curatat si spalat se pune pe gratarul incins ..in ordine si pe'ndelete ...!
ei acum a venit vremea vinului roze de macin ....! zarganul il lasam sa se odihneasca pina facem saramura in care taiem rosii,usturoi,ardei iute si rosu ceapa verde si praz...punem toate astea i,preuna cu sare apa si ulei pina da in clocot ....! cins s-a linistit din clocot culcam zarganul in saramura pina miine seara cind il servim rece ...ma rog la temperatura camerei ...!
dupa ce am baut vinul ..un pahar doaua ...ne culcam bine dispusi cu gindul la saramura de zargan de miine seara ...!
2 comentarii:
ăhăhăhăăăăăă, n-ai mile domnule, n-ai mile
Pur si simplu imi chioraie matele... de pofta, nu de foame, ca am mancat.
Trimiteți un comentariu