9 aprilie 2011

de ce nu imi place ....facebook...


...nu imi place si gata ...devin prieten si intim cu oameni care nu ii cunosc ..devin confident al trairilor si intimplarilor din viata lor fara sa cer asta si fara sa ma intereseze citusi de putin...!  nu imi place k sunt iscodit intr-un fel ciuda si pervers ...desprte ce imi place ..despre ce nu imi place ...si de ce ..si de ce nu ...! 
..in ultimii doua decenii ( xx sau doua zeci de ani sa nu confunde lumea scolita de azi XX  si sa ma intrebe de ce am uitat litera L )..ei bine in ultimii 20 de ani m-am ocupat cu formarea profesionala ...mai precis cu formarea de ucenici in meseria de fotograf ...am postat Carnetul de Mester sa fie lucrurile clare ...adica am calitatea .dreptul si as spune si decenta sa calific ucenici .,.nu artisti ,.nu creatori ..doar ..UCENICI !  ..in meseria de fotograf asa cum am invatat la Scoala Postliceala timp de 2 ani dupa care am muncit alti sapte pentru . ....pina sa dau examen pentru gradul de Mester
..in ultima vreme..., mai ales pe facebook asist la o campanie agresiva de racolare de clienti .,cursanti  si /sau elevi pentru academii,cursuri,scoli ,clase ,si mai ales multe vorcsopuri ..!!
. nu-i asa k  prin numele grele care atirna in taleru' calitatii  si  in binecuvintarea  din botezul prin fotografie..........toate demersurile sunt facute intr-un singur scop si intr-o singura directie si anume ...banul ..! ??
sunt cursuri  in fotografie  de 500 ...de 1000 ...de 15oo...si chiar de 4000 de lei ...! si este bine k este asa nivelurile diferite de abordare sunt pentru oameni diferiti si mai ales cu carduri diferite .
nu vreau sa ma erijeez in aparatorul cursantilor k vorba aceea ..you get what you pay ....dar nu pot sa pun citeva intrebari
1 cine ne invata
2 ce ne invata
3 cit si cum putem asimila din cunoastintele dobindite
4 ce inseamna examenul sau diploma dobindita in urma unui curs de calificare ...?
..raspunsurile sunt evident simple ...si toate sunt negatii..sau ma rog ceva de genul nimic,nimic,nimic,nimic nimeni
..sa fim bine intelesi ...aceasta pledoarie nu se doreste a fi un demers pentru a nu frecventa cursuri de maniere frumoase si dans in societate ....nicidecum ...! la cursul de fotografie se traieste in pasiunea pentru fotografie ...! nu cred k cineva din cei peste 300 de fosti  cursanti pe care am avut privilegiul si placerea sa ii cunosc ..a terminat cursul ..spunind ...!
_  dupa curs nu mai imi place FOTOGRAFIA ...!
dimpotriva ..! dar de aici pina la a specula dorinta de a invata ,de a te forma  e cale lunga ...! mai nou observ  k ingineri economistiprofesorimedicimuzicieniziaristi,fotoreporteriactorieternstudentiratatioamenidetotfelul isi descopera chemarea catre ...cursurile de fotografie ...! evident fara chef ...fara noima si evident fara vocatie ..!
..interesul pentru fotografie este foarte mare ...si nu intimplator ...banii din comertul legat de fotografie sunt citeva milioane de euro pe an la un singur magazin ....! numai k utilizatorii de canonnikonpentaxsonyleitz intii cumpara si pe urma vor sa invete sa foloseasca aparatul ...! nu sa faca fotografii.ci doar sa-l foloseasca ..!
...iar pe facebook lucrurile se complica si mai mult ...!
in sensul rabinic al cuvintului totzi au dreptate ...! ajunge sa posteze cineva o imagine si o multime de facebookisti spun ....
                                            I like !    de cele mai  multe ori pentru trafic nu pentru imagine care nu'i asa nici nu se vede prea bine pe un monitor cit o cutie de chibrit ....

 de cele mai multe ori eu tac ...! dar azi nu ...!


                                                                .

6 comentarii:

fotografu spunea...

Fiecare lucru are si bune si rele boierule. FB e bun cind reusesti sa filtrezi prietenii, cind ai nevoie de spatiu de pus poze nelimitat, cind vrei sa fii gasit usor, si e si o platforma destul de OK de mailui si chat. Poate sa fie o perioada cand te agaseaza, si poate sa nu fie bun, sau poate fi o platforma interesanta - totul depinde in functie de ce asteptari avem de la toate cele. Dar daca incercam sa vedem lucrurile prin devenire, asa cum sunt, cu bune si cu rele, putem folosi ce pare bun si putem sa ne ferim de ce e rau. Vrem, nu vrem, platformele de socializare au o dezvoltare exploziva, sunt o faza de la ceva spre altceva, e simplu sa ne rasculam dar ce punem in loc... pentru ca eu le vad o interesanta transformare a unei conceptii de marketing care poate avea nebanuite evolutii sau involutii...
E o discutie intreaga. Pina la urma, nu ne place, dar mai bine incercam sa folosim decat sa fim pe dinafara.

francisc vaida spunea...

...ai dreptate Coane dinu..! ai dreptate ..dar tot imi este greu sa ma obisnuiesc cu prietenia cuiva pe care nu il cunosc ...! este o veselie generala si o pace nefireasca care imi da fiori ...!
..poate am imbatrinit ...sau poate nu mai rezonez ...se poate ...!

fotografu spunea...

Deci prietenu` pe care nu il cunoastem si care nu are aceleasi obiceiuri nu il lasam si gata. Pe urma prietenul care nu ne place il putem da afara si ii putem bana aparitiile. Sunt multe modalitati de filtrare. Eu am taiat pigulina la 80% dintre ciumpalaci, care ziceau e ora 8 beau cafeaua sau alte tampenii.

Donna spunea...

“Every person has the power to make others happy. Some do it simply by entering a room -- others by leaving the room. Some individuals leave trails of gloom; others, trails of joy. Some leave trails of hate and bitterness; others, trails of love and harmony. Some leave trails of cynicism and pessimism; others trails of faith and optimism. Some leave trails of criticism and resignation; others trails of gratitude and hope. What kind of trails do you leave?” William Arthur Ward, author, editor, pastor and teacher American
Ficare persoana are puterea sa-i faca pe altii fericiti. Unii o fac simplu doar prin prezenta lor intr-o camera, altii iesind in camera. Unii indivizi lasa in urma lor doar urme de tristete; altii urme de bucurie. Unii lasa in urma doar ura si amaraciune; altii iubire si armonie. Unii lasa urme de cinism si pessimism; altii urme de incredere si optimism. Unii lasa numai critica si resemnare; altii urme de recunostiintas si sperata. Ce fel de urme lasi tu? William Arthur Ward, author, editor professor si pastor American

vlad b spunea...

fery, pentru ce predai tu nu s-a inventat inca o diploma. Tine foarte mult de suflet. Mi-au placut cursurile pentru ca s-au extins dincolo de granitele unor manuale, tipare sau clisee. FB devine treptat un surogat pentru multi al lumii reale. Colectioneaza prieteni si likeuri ca pe ciorapi. Dar cati iti sunt prieteni si cati te apreciaza cu adevarat. Fb marcheaza inceputul unuei noi perioade incare vom fi tot mai singuri, si mai retrasi.

Marcel Eremia spunea...

Din păcate setările implicite ale FB sunt foarte permisive. Trebuie să sapi în ele, să blochezi aplicaţiile/utilizitatorii care te deranjează cu tot felul de nimicuri şi abia atunci te simţi (un pic) mai liniştit în intimitatea ta. Deşi, numai intimitate nu se cheamă FB-ul. :)