16 februarie 2011

despre.... fata hida a saraciei


..saracia nu este un dat ...este o stare de incremenire in neputinta si disperare....!sunt situatii care tin o viata fara sa se schimbe nimic ..! in dobrogea  numarul caselor abandonate de saracie este ingrijorator de mare ...la 20 -30 de case abandonate ..daca se renoveaza una  k de construit vilane si viloaie ...boala asta i-a vindecat pe romini de bogatie si dorinta de preamarire...!
..ani de zile auzeam ...mergem la vila ...la mosie ..!   kkt ..acu le iese pe nas si vilanu' si mosia ...! nu mai sunt bani nici sa incalzesti vilanu'...iar de mertane si jipane ...mergeti la marile firme de leasing  sa vedeti cum stau in cap si fac gimnastica sa iei la juma de pret ...jipane si mertane ..gimnastica pe hectare intregi...!

7 comentarii:

Costin spunea...

cam asta este... si nu cred ca am ajuns inca la finalul povestii.

Adina Voinea spunea...

Saracia este o stare, tine de mentalitate. E greu sa iesi din ea, dar nu imposibil. Sunt nenumarati cei care asteapta de la altul, de la stat, de oriunde numai de la spinarea lui nu. Mana intinsa peste tot.
Sa vina armata sa ne puna sacii ca ne inunda casele, sa ne dea statul ajutoare ca noi vindem conservele pe bautura (in timpul inundatiilor din Moldova). Si exemplele pot continua... din pacate.
In sat (cum era el o data) era o mare rusine sa nu iti varuiesti casa (atentie, nu sa ridici turnulete), acum dam vina pe criza sau conjunctura nefavorabila.

francisc vaida spunea...

..mda
...nu-i facuta din masina ...k acolo nu este drum..! iar de judecat nu judec ....ci fotografiez...

Anonim spunea...

Ca fost parlamentar cu o singura initiativa legislativa in 4 ani de mandat mi se pare o mare nerusinare si ipocrizie sa vorbesti despre saraci si saracie.
Sa te minunezi si sa razi de cei ce au avut mertane si jipane cand ai mers 4 ani cu girofar, iarasi mi se pare nerusinare.
Sper ca nu vei da vina pe altii care nu te-au lasat sa lucrezi acolo in parlament...

francisc vaida spunea...

despre tot ce zboara se maninca sau matusa google si girofaru'

daca nu te-ai ascunde in spatele unui id de ...35 mm ai fi credibil in rautatea ta ...asa nu esti decit un clantzau si spun atit ..

1 nu imi este rusine si nici ipocrizia nu imi este felul de a fi
2 ce am facut sau nu am facut este exclusiv ..treaba mea
3 incearca sa studiezi si sa aprofundezi ceea ce itzi place si lasa-i pe altii sa isi vada de ce vor sa faca sau sa nu faca
4 daca vrei sa vezi cum functioneaza parlamentarismul rominesc ...nu sta pe ginduri ..baga-te ..! uninominalu' deschide portzi mondiale ..!
5 politetzea minima spune k esti acasa la mine ...pe blogul meu asa ca incearca altadata sa vorbesti pe alt ton si sa nu intrii cu noroi pe picioare si mirosind a mici si bere in casa mea ...! acum ..lasa-ma si du-te de unde ai venit

francisc vaida spunea...

post scriptum pentru ..comentatoru' judecator

am citit sub 35 mm dar nu are relevanta cine esti pentru ca oricum nu te cunosc ...
pentru mine esti ...unu' care face judecati de valoare si este nepoliticos ..! cauta printre cunoscutzii mei si incearca sa te prezinti altfel ..
..incearca ...nu-i greu

...introspectia ...relaxarea ...muzica clasica...privitul rasaritului..ploiii..ayurveda...pot ajuta in cautarea de sine .d'astea ..!
..intr-o buna zi ne vom intilni in carne si oase si vom bea un ceai verde ( oolong ) si vom vorbi despre viata si judecatile de valoare ..! sau poate nu ne vom vedea niciodata
..pina atunci gindeste-te la tine,la ce vrei cu adevarat cind surfezi pe bloguri dar mai ales la faptul k fiecare face ce vrea

Donna spunea...

interesting conversations! bravo adina voinea; the right point of view.