28 ianuarie 2011

despre .. imbecili


spre o corecta  informare iata ce zice DEX'98 despre critica  ,criticant si criticastru 

CRITICÁ, crític, vb. I. Tranz. A dezvălui lipsurile, greșelile, defectele unor persoane, ale unei opere, ale unor stări de lucruri (arătând cauzele și indicând mijloacele de îndreptare). ♦ A aprecia valoare etica, artistică etc. a unei opere. ♦ A arăta cu răutate (sau cu exagerare) părțile slabe ale unui lucru sau ale unei persoane; a comenta în chip răutăcios, născocind lipsuri și greșeli; a bârfi. – Dinfr. critiquer. 
Sursa: DEX '98 
CRITICÁNT, -Ă, criticanți, -te, adj.s. m. și f. (Persoană) care este gata oricând să facă o critică. ♦ (Persoană) care bârfește; bârfitor, intrigant. – Din fr. critiquant. 
Sursa: DEX '98 |
CRITICÁSTRU, criticaștri, s. m. (Rar) Critic neînsemnat (și lipsit de onestitate). – Cf. germ. Kritikaster. 
ps 1 cine se regaseste in cele de mai sus....un citat celebru deja 
      -sa-tzi fie rusine Dinu Patriciu...!
ps 2            ii informez pe hartistii si pe hartistele  care bintuie pe blogul meu si in europeana lor educatie ma critica ,birfesc si injura ....k nu sunt si nu pot fi ca ei....hartist ..artist ...sau ma rog alea ,alea de se infoaie tzopirlani si toapele ....!
..asa cum am mai zis  in mod repetat..aici e magazin de electrice ...dulii,izolir,sigurante.si prize 

3 comentarii:

OZOLIN DUŞA spunea...

Alo, Nenea Domnu... eo sunt mai greu de cap și de mână (numa ochiu-mi mai funcționează oleacă), cine v-a supărat că nu mă prinsăi???

francisc vaida spunea...

Conu' OzO pe mine nu ma poate supara nimeni ...citeodata o musca ratacita prin studio ..orbita de broncolor se trezeste biziind ...doar atit ...!
..hartistii cred k au contract cu nemurirea prin opera ...! singura lor opera se desavirseste cind apesi pe clapa la geberit ...! in rest ie bine si ie frig..!

fotografu spunea...

Eo cred ca criticii sunt coane fericiti, ca au gaurile deja facute. Pai nu?

O batranica moare si ajunge la portile raiului unde se intalneste cu Sf. Petru cand, deodata, se aude un urlet groaznic venind dinspre rai. - Vai de mine, ce se intampla
acolo? Intreaba batranica. - Nu va faceti griji pentru asta, raspunde Sf. Petru, ii gaurim unuia omoplatii sa-i montam aripile de inger.Batranica,vadit deranjata de acest fapt, da un pas inapoi cand, deodata, se mai aude un urlet.. - Vai de batranetile mele, dar asta ce-a fost? - Aaaa ... nu e motiv de ingrijorare, ii gaurim unuia capu` ca sa-i montam aureola. Batranica dand din cap in semn de dezaprobare spune: - Eu nu pot sa fac asta, ma duc jos in iad. - Vai, dar nu puteti face asta, spune Sf Petru, veti fi sodomizata si violata. Cu un aer victorios batranica raspunde: - Da, dar macar am gaurile facute...