5 ianuarie 2011

despre focul de pe ghiata ( GHEATA )


..pina nu am fost la pescuit la copca ...evident de stiuca ..,nu imi puteam inchipui cum nu se topeste ghiata  de sub foc ..! ei bine ..nu .! nu se topeste pentru k inghiata la loc aproape imediat ...iar cenusa devine izolator termic...
  dupa o zi pe lacul inghetat bocna ..vezi altfel viata localnicilor din delta dunarii..plina de privatiuni ,greutati si lipsuri ..! sunt bune icrele de stiuca dar ...infinit de greu e de prins stiuca ..!
..in ultimii ani in tulcea nu s-au vindut icre de stiuca decit din import...rusia ,ucraina ,norvegia.....120 lei kg ..!

..deh ...! asta este ...3 linguri de icre de stiuca +1 lingura de ulei    ...desigur piine prajita si ceapa alba taiata marunt....ungi felia de piine cu icre si o intorci in ceapa taiata marunt ...cit se lipeste ..se lipeste ..!ah am uitat
...fara vodka Absolut ...mai bine renuntati la icre

5 comentarii:

Costin spunea...

foc si ghiata la un loc... foarte interesant ; asta ma duce cu gandul la sufletele oamenilor, la compatibilitate, dorinta si ura ; frumos.

florin cazan spunea...

am inghitit in sec! (la propriu), cu gandul la icrele de stiuca, si impropriu cu gandul la o partida de pescuit la stiuca, ambele imi plac f mult. Cat despre fotografie... f frumos!

Paul Agarici spunea...

Draga F, din tot sufletul iti urez enorm de mult bine si mult noroc... Voi dori si pentru mine aceleasi lucruri ! In rest, dragul meu, oricum ar fi, eu te respect, te iubesc si te salut. Tot cu aceleasi sentimente, permite-mi sa-ti spun un mic lucru pe care te rog sa-l transmiti si altora: in limba romana, cuvantul pe care l-ai folosit in titlu se scrie GHEATA si nu "ghiata". Ar fi pacat sa te superi pe mine; N.Iorga spunea că "in Romania, nimeni nu se va face de ras vreodata..." In fotografie e la fel: unii sunt corecti, altii agramati...("persoanele de fata sunt excluse!"- Legea Conversatiei).

Paul AGARICI

Costin spunea...

imi cer scuze... gheata.

smalldot spunea...

foarte fain
cred ca a fost o experienta de neuitat