10 octombrie 2010

despre cine si ce este stilpul de telegraf..ta ta ta ti ti ti ta ta ta ...ti ti ti ta ta ta ti ..asa a inceput blogareala  acu zeci de ani ...prima grija a tuturor guvernantilor a fost sa conecteze satele si catunele patriei la telegraf ...mai exista si acum PTTR...posta telefon telegraf ...
..daca erai conectat prin mii de fire la lume existai daca nu ...nu ..! astazi imagini k aceasta pot fi facute dea lungul si latul patriei  oriunde ...stilpii putrezesc in cel mai bun caz in piciore pina intr-o zi cind somerii zonei il pun la pamint pentru citeva kg de fire de cupru sau ma rog din ce sunt facute ....!
...nu atingeti firele cazute la pamint ...scria pe tablitele de avertizare ...le-am atins ..reci si fara viatza ...ta ta ta ti ti ti ta ta ta

2 comentarii:

Catalin spunea...

Profesoara îl întreabă pe Bulă de ce firele de telegraf merg în paralel cu calea ferată.
Bulă primeşte timp de gândire până a doua zi.
Acasă îl întreabă pe taică-su, care juca table cu un vecin. Tablagiul spune că nu ştie, dar întreabă curios de ce. Când aude îi spune lui Bulă: mâine nu te vei duce la şcoală! Nu vreau să îmi dea iar profesoara ta nota 4!

mnm spunea...

Doamne fereste sa puna stalpii la pamant. In Baragan, Dobrogea sau etc. in toiul iernii adevarate pe viscol cu zapada de min. 0,5 m depusa de Crivat stalpii de telegraf (chiar nefolositi) sunt cam singurele repere ca inca esti pe drum sau in vecinatatea lui si nu te-ai ratacit !