14 august 2010

despre ...portret

ERNEST MAFTEI 1920-2006
„În lutul greu din care am plecat / Am frãmântat simţire. / Din urã am clãdit iubire. / Între seninul din Înalt / Şi jalnicul de jos / Mereu m-am întors / În lutul greu din care am plecat. / N-am fost învins, dar nici n-am câştigat. / Mi-e barba albã, încâlcitã, roasã. / Pãrinte, o sã vin curând acasã”. (Ernest Maftei, 21 decembrie 1989)

fotografie realizata la fotoUNION in 1995

6 comentarii:

fotomaniacu spunea...

Badia a fost un tip fenomenal. Imi spunea la un pahar ca si-a batut joc cum a vrut de astia, adica de aia, el in tinerete a fost legionar, si pe urma a jucat pe comunistu in toate filmele mari ale Romaniei... tare, foarte tare. Gagicar fundamental, avea ceva de tzaran hitru si de om de glie fundamental. Frumos portret.

vfomino@xnet.ro spunea...

Maestre Feri, extraordinar portret al Maestrului Ernest Maftei.
Privire hatra, pare a spune multe...
Multumim !

Victor Fomino

Mihai Cantea spunea...

Ai făcut o treabă importantă, Coane Feri, strîngînd atîtea imagini. Toate ar trebui să fie într-o colecție publică. Și totuși generațiile viitoare mai au nevoie de o așa colecție și de așa amintiri? La muzeul de artă al Palatului Culturii acum nu se pot face nici măcar donații. este în reparații și...

Catalin Savulescu spunea...

Cita forta are in privire... si in acelasi timp ceva jucaus... La biserica Amzei unde a fost depus am avut un botez de fotografiat chiar dupa ce l-au luat pe ultimul drum.
Am avut un nod in git toata lucrarea...
D-zeu sa-l ierte.
Catalin (www.blog.teleobiectiv.ro)

patty_35 spunea...

superb suflet...superb portret.

cate spune privirea...

wooow!

Sorin Stuparu Fotograf spunea...

Excelent portret.
Nea Maftei a avut o privire agera pana a inchis ochii. Chiar daca timpul trece ochii raman la fel si tot timpul spun o poveste.