14 iulie 2010

despre.... firul albastru al cunoasterii
vorbeam azi de dimineata cu prietenul, meu despre calea de urmat .....daca gasim  firul albastru al cunoasterii si despre cum sa daruim acest fir al cautarii de sine prin fotografie ...celor din jurul nostru...! evident ma refer la fotografie ...! ei bine ....! 
dragoste cu de-a sila se poate dar daca se poate se numeste viol si este incadrat in Codul Penal ...! 
       dar cunoastere cu forta ..?
sa te pregatesti pentru fiecare ora ..sa mergi la pregatiri extra programa ...sa faci eforturi materiale si didactice ..pe care nicaieri in romanelle..nu le gasesti ...sa incerci sa faci din orele de curs un eveniment ..??!!
pentru ce ..? pentru priviri absente ....si intrebari care nu se pun ..? pentru absente de la curs pentru ca un imbecile de ...nici nu stiu cum sa-i spun ...intra la ore si spune elevilor .- ..''prezenta la curs nu este obligatorie .  
pentru  lipsa oricarui efort de a face ceva in plus fata de temele cerute ...? 
..pentru cite si mai cite ...!??
ei bine da ...! provocarea suprema este sa fii pro intr-un mediu habarnamist si neutru ....! sa primesti scrisori de multumire la citeva luni dupa ce ai incheiat cursurile fara sa fi facut nimic special pentru cineva anume ...! 

ps balustrada albastra din subsol pina in pod...iata urcusul cunoasterii lasat mostenire de I.Dalles

6 comentarii:

AnDRAW spunea...

Feri, Maestre! Poate daca ar fi si examene... poate daca plata cursului nu ar include si diploma... poate daca diploma nu ar fi doar un certificat de prezemta, de participare...asta imi aduce aminte de dilema oo-lor: cum sa participi fara sa te implici...

catalin fudulu spunea...

Aşa este ideal :)
Prezenţa la curs să fie facultativă, iar la examen se mai gândesc oamenii...
Iar scrisorile de mulţumire sunt bune, acolo, într-o arhivă...
Va veni cineva peste o sută de ani cu firul albastru la Dalles şi va crede că este unic, însă o să constate în arhivă că o persoană i-a luat-o înainte...

Dumitru H spunea...

Ah Feri, am plecat din Romania in urma cu destui ani, sperand ca o sa pot gasi orizonturi spre care sa tintesc. Pe vremea aceia lucrurile in Romania nu erau asa crancene ca acum (desi mie-mi pareau toate gri si monotone). Nu mi-am dorit niciodata sa ma mai intorc. Singurul lucru pentru care m-as intoarce (daca nu ar fi situatia de rahat din Romania) ar fi sa am parte de dascali ca tine sau ca nea Dinu.
Cel mai mare regret al meu e ca am descoperit prea tarziu fotografia, si faptul ca-ti poti exprima prin imagine simtirile si framantarile. :(

Marcel Eremia spunea...

Cunoaşterea cu forţa este tot viol. Viol intelectual!

fotografu spunea...

Imaginea, ce superba e imaginea asta...
Conu marcel se pare ca face cursuri esoterice si de metempsihopifometreala cu madama cunoscuta, ideea e de acolo...

C.S. spunea...

Domnule Vaida, sunteti o persoana cu totul deosebita! Ma minunez de atitudinea dumneavoastra pozitiva fata de munca si viata in general! Va multumesc ca sunteti un model exemplar si va sunt recunoscator! Numai bine!