17 martie 2010

despre ..expozitie cu oua incondeiate ...

..in Bucuresti . La Centrul Cultural Ungar din Bucuresti pe 15 martie s-a deschis o expozitie fotografica cu lucrarile ...BRASSAI...! de vazut obligatoriu ...pentru cultura vizuala si fotografica a fiecarui fost/prezent /si viitor cursant la CLASA DE FOTOGRAFIE
..incepind cu data 18 martie se deschide tot la Centrul Cultural Ungar din str Orlando nr 6 o expozitie de oua incondeiate de art designer-ul  KOVACS ATTILA GELLERT

3 comentarii:

francisc vaida spunea...

ps 1..
Luni, 15 martie, CCU
18.00 Vernisaj de expoziţie fotografică Brassai
Admirator al creaţiilor fotografului Eugène Atget, sub impulsul activităţii de gazetar şi încurajat de prietenul său, fotograful originar din Ungaria, André Kertész, din anul 1929 Gyula Halász a început să fotografieze Parisul nocturn, vilele şi parcurile, malurile Senei şi ulicioarele fără vârstă din cartierele antice, uneori în vreme de ploaie şi ceaţă. Printre altele a creat portrete devenite clasice ale lui Salvador Dali, Pablo Picasso, Henri Matisse şi Alberto Giacometti, ale lui Jean Genet, Henri Michaux, Jean Paul Sartre sau Simone de Beauvoir. Toată viaţa s-a considerat „transilvănean”, adoptând din anul 1931 numele de Brassai, adică “braşoveanul“.

francisc vaida spunea...

ps 2...
Joi, 18 martie, CCU
16.00 Ouă de paşti. Atelier
Cei interesaţi pot asimila două tehnici de realizare a ouălor de paşti: ouă marmorate şi cu aplicaţie de frunze sau hârtie. Vă rugăm, aduceţi câte două ouă fierte!
18.00 Expoziţie specială de ouă încondeiate
Expoziţia prezentă întregul proces de elaborare a ouălor încondeiate. Puteţi admira o colecţie foarte bogată de ouă încondeiate realizate de către Kovács Attila Gellért, începând cu ouă de struţ, de raţă şi gâscă, până la ouă de bibilică.

Cana cu Cirese spunea...

am scormonit,,, s-am gasit "x si 0", castigat pe vertical de alb... pe vertical de alb! frumos mesaj de sarbatoare, feri! multumim!