12 octombrie 2009

despre ...psihoza


PSIHÓZĂ, psihoze, s.f. Boală mintală caracterizată prin tulburări ale comportamentului, gândirii sau afectivității bolnavului și de care acesta nu este conștient. ♦ Stare de spirit bolnăvicioasă, caracterizată printr-o surescitare obsedantă și contagioasă, creată de cauze exterioare; obsesie, idee fixă. – Din fr. psychose.

4 comentarii:

Paul Radu Mircescu spunea...

Câtă grijă la detalii au avut arhitectul si constructorul acestei case... Cât suflet o fi pus proprietarul pentru a transforma aceasta casă în cămin...Câte povesti de dragoste, trădări, dulci nimicuri și despărțiri au vazut aceste ziduri... O panoramare vertical-jos in aceiasi fotografie ne aduce la realitate: imaginea canalului! Concluzia pe care o trag acum, dupa ce am vazut fotografia Meșterului Feri, e ca intotdeauna canalul va fi mai aproape de (unii) oameni decat o casă.

francisc vaida spunea...

...da Maestre ...!

..in primul rind m-a surprins usa zidita ...si cu briu la jumatate construit pe care ulterior ...cineva a scris ....PSIHOZA..!

..cele doua coloane gardau o usa care s-a zidit in 1947 ...cind asemenea case boieresti au intrat la IAL si impartite in 2/3 spatii de locuit pentru poporul expoatat..!
..imaginea este facuta in republica Mazare...!
unde canale,palmieri si yacht-uri de lux se amesteca ..psihotic..!

francisc vaida spunea...

...ce chestie ...sa afli despre o cladire a cui a fost si in ce an ....ce s-a intimplat cu ea..?

Monique spunea...

Cladirile au viata lor ca si oamenii. Cele construite pe colt parca mai mult. Desi intr-un timp asta insemna "vad comercial". Ele se afla intotdeauna la o intersectie, se vad din strada ,parca se expun. Mi-e mila de claidirile pe colt. Ele trebuie sa fie intotdeauna "la inaintare", ca un suflet care se exhiba prea mult pot fi manjite oricum si de oricine.
Ati observat ca acum nu se mai construiesc cladiri cu usa pe colt?