21 iunie 2009

despre portret si IDul din oglinda ...



..ar fi multe de spus in legatura cu portretul la noi ....
..si as incepe cu..... evident unicul ,singurul autenticul ,retusatul si tiparitul in milioane de exemplare .... portretul lui Nicolae Ceausescu ..!
cred k PORTRETUL OFICIAL a inceput cu el si s-a savirsit in Decembrie tot cu EL.... toata istoria portretului de la noi incape intrun singur om ...!
..de ce strimbatzi din nas ..?
..mai avem portretul lui EMinescu ,Creanga si CAragiale din cartzile de scoala veche pe care nici nu stiu cine le-a facut .....in rest?
...doar portrete cu degeten nas facute politicienilor de ieri si de azi de asa zisi paparazii de kko cu scoli facute in WC sa surprinda subiectu desferecat >
..ar mai fi institutzii care mai cred k tarie in imaginea Intiistatatorilor Lor ...fie k vorbim de Banka Natzionala ,Patriarhie sau Armata ....in rest ...!??

nimic nimic nimic ,nimic
ceea ce poate fi o explicatzie este k minciuna din noi ne face sa nu'i putem privi prin obiectiv'ul aparatului pe nimeni ..o privire de chirurg ,dascal sau biznismen e greu de redat fara scoala si stiintza portretului !
ma miram impreuna k unul din marii nostrii fotografi la un concurs de fotografie de ce nu se pot selecta makar 10 portrete din 800 de lucrari .?! ..spunea el k este o rusine natzionala k tinerii fotografi amatori in loc sa faca portrete parintzilor ,bunicilor ...vecinilor trimit la concurs .. portrete de pisici,vrabii sau mai stiu eu ce .!
..scoala de fotografie cita este ea in acest moment asta ar trebuii sa focuseze !! ..cum ne vedem ..? cum ne vad altzii ? ce portret avem? ce portrete au altzii?

in curind vom face portrete Fara ID k acesta ....


pentru k luni ne vedem la decernarea premiilor ....iata ce scriam pe acest blog ..pe 21 inuie 2009

6 comentarii:

fotomaniacu spunea...

Da... o natie de imbecili. Uita-te la portretele academicienilor romani sau ale scriitorilor - sau ale actorilor - e incredibil. Mare dreptate ai...

francisc vaida spunea...

.. sunt curios ce ar spune OzO referitor la ceele scrise si zise mai sus ?
Cum se raporteaza pustimea de la Atelier la o dezbatere pe acest subiect

Blogu'lu oZo spunea...

Tata Feri,

Ozo ar merge mai departe cu dezbaterea despre Portret. Când vrei mata, facem această dezbatere la Cafeneaua cu Pixeli. Ca să nu vorbim în vânt. Aştept un semn de la mata!...

Anonim spunea...

Fotografia ar trebui sa inceapa cu portretul. E cel mai simplu mod de a exprima ceva. Apar apoi alte elemente si incepe compozitia in cadru. Si de aici o mare nebunie! Intai alb-negru, apoi color.

Costin spunea...

eu cred ca despre portret vorbeste multa lume dar fiecare spune alceva, fiecare spune, poate, propriile trairi despre portrete ; sigur veti spune ca portretul este acelasi lucru pentru toti cei ce formeaza... ei bine luvrurile nu stau chiar asa iar lucrul asta il observati usor daca mergeti la cateva workshopuri ; replica cel mai des intalnita este ''hai gata cu fotografiile de buletin...'' si atunci putem numi portret orice in care apare o fata... si care nu trebuie sa fie umana... si asa avem o varietate de portrete..

francisc vaida spunea...

..lumea evolueaza ..interpretarile de cele mai multe ori se fac intru justificare..dar pentru asta exista eenciclopediile ,dex-ul..brtitish aenciclopedia..pentru a ne aduce amintev iar si iar definitia PORTRETului ....si anume ...reprezentarea personala chipului uman asa cum este el vazut la un moment dat de catre un creator....

ps.restul este scoala sau ma rog lipsa ei....!